23 de febrer 2013

El procés

Títol: El procés
Títol Original: The trial
Autors: Franz Kafka, David Zane Mairowitz (Adaptació) i Chantal Montellier (Dibuix)
Publicat per: Estrella Polar (Grup 62), octubre 2011.
Format: Rústic, 128 pàgines, B/N
Preu: 17,95€


El procés de Franz Kafka també té una adaptació en novel·la gràfica, també publicada per Estrella Polar. Respecte l'entrada d'El retrat de Dorian Gray, on havia comentat que havia llegit altres obres del seu autor, Oscar Wilde; en el cas d'ara, de Franz Kafka no n'he llegit res, però del qual en conec una de les seves altres novel·les, La metamorfosi.

Us imagineu llevar-vos un dia qualsevol i veure-us detingut sense saber-ne els motius, de que se l'acusa? Doncs això és el que li succeeix a en Joseph K., el protagonista d'El procés. A partir d'aquí en K. es veurà immers en una odissea per tal de d'esbrinar de què se l'acusa, anant a parar a el que jo en diria a uns jutjats de pa sucat amb oli, donant i donant voltes, embolicat-s'hi bé, sense trobar cap mena de sortida al procés judicial en que es troba. 

Amb aquesta breu sinopsi un veu que aquest procés és ben absurd, una farsa, que no s'aguanta per enlloc, i que el més sensat fora ja que en Joseph no seguí aquest joc. Però en la vida real, de vegades ens trobem en situacions, no semblants a la d'en Joseph K, que malgrat la seva absurditat ens entestem a capficar-nos-hi. 

Tant en el cas d'El retrat de Dorian Gray, com ara amb El procés, mitjançat la seves adaptacions en novel·la gràfica m'ha permès conèixer dos grans obres de la literatura, que segurament mai no hauria donat l'oportunitat, ara però se m'han obert les portes a algun dia llegir les obres originals d'Oscar Wilde i Franz Kafka, respectivament.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada