14 de gener 2013

Samaranch esdevé un heroi falangista de còmic


Manel Bosch escriu a el singulardigital.cat sobre un nou còmic editat per EDT.

El dibuixant Joan Escandell i el guionista Hernán Migoya converteixen l'exdirector del COI en un Tintín feixista acompanyat d'un Milú anomenat Cobi i un Capità Haddock que és Josep Pla.  L’editorial catalana EDT recull en una de les seves recents publicacions una història poc políticament correcte. El títol, integrat a la col·lecció ‘Nuevas Hazañas Bélicas’, ja ho diu tot: ‘Las Aventuras Falangistas del Joven Samaranch’. L’obra, escrita per Hernán Migoya amb dibuixos de Joan Escandell, repassa el passat sovint oblidat de qui va ser president del COI, abans home fort del franquisme.

El còmic retrata Samaranch durant la seva joventut, poc després de desertar de les files republicanes per integrar-se al bàndol sublevat. El protagonista del còmic, abillat amb l’uniforme falangista i estètica de Tintín, s’endinsa en una particular aventura acompanyat d’un Milú anomenat Cobi, i d’un Capità Haddock que és Josep Pla.

L’altre títol que publica l’editorial és ‘Jan Europa en... ¡Moreneta del Destino!, en el qual el personatge del dibuixant català Edmond s’enfronta al cap de les SS, Heinrich Himmler, durant la seva visita al Monestir de Montserrat cercant-hi el Sant Grial. Com en el còmic dedicat a Samaranch, el textos d’aquesta publicació també corresponen a Hernán Migoya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada