07 de setembre 2012

Paco Roca inaugura la nova temporada del MuVIM

El reeixit dibuixant de còmics exhibeix les seues obres en la sala Parpalló

El MuVIM inaugura hui dijous la primera exposició del dibuixant valencià de còmics Paco Roca, amb obres de tot el seu curt però “intens” recorregut artístic que estaran present en el museu valencià fins a mitjans del mes d'octubre, segons ha indicat la Diputació de València en un comunicat. Aquesta exposició pretén mostrar al públic els “xicotets tresors” del mètode de treball de l'artista i la visió general del que és un còmic.

Per a Roca, el còmic social “és un dels camins amb més futur” ja que, segons el dibuixant, “és un mitjà perfecte per a tindre una llibertat total”. “Com és un dibuix, pots dir coses que en un text serien impensables”, explica.

Paco Roca és un il·lustrador valencià conegut internacionalment amb nombrosos premis que avalen el seu reconeixement en multitud de països. Entre aquests guardons destaca el Goya obtingut en l'última edició per la pel·lícula Arrugues, creada a partir dels seus dibuixos. Les seues obres es publiquen i es llegixen en diferents idiomes i gaudeixen del suport de milions de lectors.

En la mostra exposada en la Sala Parpalló, el visitant podrà conèixer de primera mà quin és el procés de creació i il·lustració del treball de l'artista, a més, podrà contemplar il·lustracions d'obres com Memòries d'un home en pijama, L'hivern del dibuixant, Emotional World Tour, Els carrers d'arena, Arrugues, El Far, Els viatges de Alexander Ícar: Fills de la Alhambra i El joc lúgubre.

A més les obres estaran complementades amb treballs per a editorials, ressenyes de periòdics, cartells, curiositats publicitàries i quaderns de viatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada