17 d’abril 2012

Phenomena organitza una marató robòtica en motiu del Saló



Els robots envairan la pantalla del cinema Urgel en la Marató Robòtica que ha organitzat Phenomena - The ultimate cinematic experience i FICOMIC amb motiu del 30è Saló Internacional de Còmic de Barcelona. La sessió s’emmarca en les activitats paral·leles de l’exposició Robots en la seva Tinta. La cita és el dissabte 5 de maig al cinema Urgel de Barcelona a partir de les 20 hores. Allà podràs gaudir d'una sessió triple de tres pel·lícules emblemàtiques de tres èpoques ben diferents.

Les tres pel·lícules que es projectaran són: Matrix, dels germans Wachowski (20.00 hores); Westworld (Almas de metal), de Michael Crichton; i Hardware: Programado para matar, de Richard Stanley. Precisament, amb motiu de la projecció i de les activitats relacionades amb la robòtica, el Saló del Còmic te com a convidat a Richard Stanley que participarà en diverses activitats del certamen.

El preu de l'entrada única per veure les tres pel·lícules és de 12 euros i els films s'exhibeixen en versió original subtitulada al castellà. És una oportunitat única per veure tres grans èxits del cinema de ciència ficció en les millors condicions i a un preu molt econòmic. Les entrades s’adquireixen per ServiCaixa, en www.atrapalo.com o a les mateixes taquilles del cinema Urgel. La sessió és sense numerar.

La triple sessió de Phenomena, una iniciativa que rescata per a la gran pantalla clàssics comercials del cinema dels anys 70, 80 o 90, permet tornar a gaudir, o descobrir, tres obres que han marcat època en el gènere dels robots: 

Matrix (1999). La primera de la trilogia que passarà a la història per la revolució que va suposar algunes de les seves seqüències. Amb una estètica i plantejament molt proper al còmic i, sobretot, al manga i a l’anime, Matrix és el límit de les conseqüències que pot generar la intel·ligència artificial, i del que hem d’intentar evitar si no volem viure fugint dels sentinelles. 

Westworld (Almas de metal) (1973): Un actor emblemàtic (Yul Brynner) interpretant un robot pistoler d’un parc d’atraccions, o quan l’oci amb robots et pot jugar una mala passada. Segona pel·lícula dirigida per Michael Crichton, reconegut per la seva filmografia però sobretot com a escriptor i guionista.

Hardware: Programado para matar (1990): es l’adaptació a la gran pantalla del còmic SHOK! creat pel guionista Steve McManus i el dibuixant Kevin O'Neill en 1990 publicat en 2000AD. Sens dubte una pel·lícula de culte pels aficionats de la ciència ficció per la seva originalitat i intensitat narrativa, resolvent amb de forma espectacular la falta de recursos en la seva producció. A la sessió de la marató assistirà el seu director, el sud-africà Richard Stanley per presentar la pel·lícula.

Richard Stanley (Fish Hoek, Sud-àfrica. 1966)

Richard Stanley és un guardonat cineasta sud-africà que es va donar a conèixer amb Hardware, programado para matar (1990), una pel·lícula de culte de ciència ficció i baix pressupost protagonitzada per un androide assassí. Els crítics la van acusar de ser una còpia dolenta de Terminator, però va acabar convertint-se en un èxit de taquilla. La seva següent pel·lícula va ser Dust Devil (1992), un film de terror ambientat a Namíbia i protagonitzat per un dimoni que posseïx als éssers humans i els obliga a cometre una sèrie d'assassinats. El seu tercer llargmetratge anava a ser La isla del Dr. Moreau (1996), una adaptació de la famosa novel·la de HG Wells. Per desgràcia, va acabar sent una víctima de les disputes creatives amb els productors, sent acomiadat i substituït per John Frankenheimer. També ha col·laborat en el guió de Imago mortis (2009) del director Stefano Bessoni i en Los abandonados (2006) de Nacho Cerdà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada