16 d’abril 2012

Lax'n Busto, Teràpia de xoc, Avalanch i Los Coronas possen banda sonora al Saló



Novament còmic i música es troben en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona. L'escenari del Saló va a vibrar del 3 al 6 de maig amb les actuacions dels grups Lax'n'Busto, Teràpia de Xoc, Avalanch i Los Coronas. A més, en el mateix escenari, se celebraran els concursos de cosplay de superherois i de robots. El programa es completarà amb sessions de DJ i altres atractives actuacions. El dijous 3 a les 19 hores Teràpia de Xoc, grup que recentment ha arribat a una gran popularitat gràcies al tema Que boig el món pertanyent a la sèrie televisiva Pulseres vermelles, donarà el seu concert.

El divendres, també a les 19 hores, tindrà lloc l'actuació de Los Coronas, el grup de surf instrumental de major repercussió en el nostre país. El dissabte a les 12:00 hores és el torn de Avalanch, que durà el seu contundent rock i metall a l'escenari del Saló amb Malefic, inspirat en l'obra de l'il·lustrador Luis Royo. I a les 18:00 hores del diumenge 6, arribarà el pop-rock de Lax'n'Busto que oferirà l'últim concert del Saló. Aquest popular grup del rock català vol celebrar els seus 25 anys en el Saló del Còmic que per la seva banda compleix 30.

A més, cada nit del 3 al 6 de maig, les Fonts de Montjuïc, situades just al costat del recinte del Saló del Còmic, produiran un espectacle musical que combinarà aigua, música i llums al ritme de banda sonores i temes de pel·lícules i sèries basades en còmics.

A continuació teniu una breu biografia de cada grup:

Avalanch

La indiscutible qualitat compositiva i interpretativa de Avalanch ha aconseguit trencar barreres, traslladant al terreny musical l'univers apocalíptic i evocador creat pels il·lustradors internacionals Luis Royo i Rómulo Royo. Malefic Time: Apocalypse impacta des del primer instant per la seva espectacular portada que presenta un àlbum amb una magnífica edició de luxe i unes dimensions especials que van més enllà del suport tradicional, perquè el públic pugui al mateix temps que escolta les cançons, contemplar les il·lustracions realitzades en exclusiva per Luis Royo i Rómulo Royo per a l'àlbum, editat per Santo Grial Records. Els temes que construïxen el disc recorren la trepidant història d'una manera àgil i impactant, a través de melodies intenses que reflecteixen a la perfecció l'atmosfera creada. In the name of God, La Augur, New York Stoner o Voices from Hell són algunes de les cançons amb les quals Avalanch desxifra els ambients sonors que emboliquen la trama. El treball fascina per la seva grandiosa qualitat musical transportant a l'oient a un món tan hostil com suggeridor, on l'esperança de la humanitat penja d'un fil. Avalanch aconsegueix l'impossible al crear un àlbum que combina a la perfecció la contundència del rock i el metall amb l'atractiu d'una espectacular banda sonora. Més informació en la seva web www.avalanch.net.

Lax'n Busto

Lax'n'Busto és un grup musical de pop-rock en català que es forma en 1986 en Vendrell (Tarragona).El grup està compost per Jimmy Piñol Mercader (bateria i cors), Jesús Rovira Costas (baix i cors), Pemi Rovirosa Morgades (guitarra i cors), Cristian Gómez Montenegro (guitarra) i Eduard Font Pi (teclat). El cantant és Salva Racero Alberch des de 2006. Abans del 20 d'octubre d'aquest any Pemi Fortuny Soler era cantant i també guitarrista. Des del llançament en 1989 del seu primer disc Vas de punt?...o què!. fins a l'actualitat han editat més d'una dotzena de discos convertint-se en un grup de referència dintre del panorama musical català. Més informació en www.laxnbusto.com.

Los Coronas

Los Coronas són, sens dubte, el grup pioner i de més repercussió del surf instrumental en l'Estat actualment. Des de la seva formació en 1991, han passat de créixer a l'ombra del surf instrumental més purista a reinventar un gènere que resulta estar més viu que mai. Clarament influenciats per la música de Duane Eddy, Link Wray, Dick Dale, Los Venturas o Los Shadows, amb el temps Los Coronas han sabut fer un canvi al seu so injectant-li tocs de pasdoble, rumba i donant-li un aire cinematogràfic gràcies amb el que és fàcil trobar en la seva música ecos del Spaguetti Western o el cinema negre, un so propi en el qual cada vegada cobra més importància la secció de vent amb la participació de Yevhen Riechkalov. La seva pàgina oficial és www.loscoronas.com.

Teràpia de xoc

Teràpia de xoc és un grup de pop-rock català creat per uns joves de les Preses (la Garrotxa). Durant l'estiu de l'any 2006, Ferran Massegú, que cantava amb un grup d'amics, i Jaume Sucarrats, que tocava la guitarra, van coincidir en diverses ocasions per a tocar junts diverses cançons. Arran d'aquestes trobades, van començar a compondre algunes melodies que amb el temps van arribar a convertir-se en cançons com Carla i Sense tu. Gerard López es va incorporar al grup amb només 13 anys i setmanes més tard es va incorporar el baixista d'Olot Albert Parés. La seva primera actuació va ser a la festa d'estudiants de Sant Tomàs, en la discoteca Kratter's. El 15 d'agost, Teràpia de Xoc va presentar la cançó Sense tu en el Concurs de Cançó de Salitja, on va ser el grup més votat pel públic assistent que li va atorgar el Premi Popular. El grup va agafar una major fama després de ser compondre el tema principal de la banda sonora de la sèrie de TV3 Polseres vermelles. La web oficial del grup és www.terapiadeshock.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada