23 d’abril 2012

Cavall Fort celebra els cinquanta anys amb una gran festa a Barcelona


Menuts i no tan menuts participen avui en els actes de commemoració al parc de l'Estació del Nord

La revista Cavall Fort culmina avui la celebració del cinquantè aniversari amb una gran festa al parc de l'Estació del Nord de Barcelona, que acull diversos espais amb jocs, lectures, circ, tallers, teatre, contes i cercaviles. La commemoració va començar el passat 2 de desembre, amb un acte institucional i amb l'edició d'un número especial, i continuarà la primera setmana de maig, amb la presència de la revista al Saló Internacional del Còmic de Barcelona, on hi haurà una exposició antològica de la revista infantil, comissariada per la directora de Cavall Fort, Mercè Canela.

Cinquanta anys de referent de la narrativa infantil i juvenil
Cavall Fort va néixer el desembre del 1961 perquè els infants poguessin aprendre a llegir i a escriure en català, que era la gran preocupació dels fundadors. Els bisbats de Vic, Girona i Solsona van donar cobertura legal als creadors de la revista, que va arrelar socialment i que va aconseguir una comunitat de lectors fidel.

Durant aquests cinquanta anys, Cavall Fort ha estat un referent d'unes quantes generacions, que han crescut acompanyats d'Ot el Bruixot, de Massagran, d'en Jep, en Fidel i d'en Pere Vidal, alguns dels personatges més representatius de la revista, dibuixats per en Picanyol i Josep M. Madorell, dos dels il·lustradors que han passat per la revista aquests anys. També hi han passat els il·lustradors Pilarín Bayés, Cesc, Carme Solé Vendrell, Llucià Navarro, Fina Rifà, Maria Rius, Montse Ginesta; i autors de fora, com Franquin (autor de Sergi Grapes), Peyo (autor de Jan i Trencapins, dels Barrufets i de Benet Tallaferro), J. M. Charlier (autor de la Patrulla dels Castors) i molts més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada