07 de febrer 2012

Les aventures d'Hergé


Guionistes: José-Louis Bocquet i Jean-Luc Fromental
Dibuixant: Stanislas Barthélémy
Color: Madeleine Demille
Color de la coberta: Dominique Thomas
Norma, desembre 2011
Cartoné, 72 pàgines, Color
13,90€


Primera cosa a dir, no soc pas seguidor d'en Tintín i d'en Milú. Desconec la gran majoria de les seves aventures. Amb prou feines he arribat a fullejar algun dels seu àlbums o haver vist alguna dels episodis animats. Però tot i ser distant del món de la "tintinologia", vaig comprar aquest còmic. I per què, preguntava algú. Doncs per haver estat publicat en català,  també per conèixer qui va ser Georges Remi, més conegut com a Hergé, un dels grans autors del còmic europeu i també, en menor mesura per l'estrena a l'any passat de la pel·lícula Les aventures de Tintín: El secret de l'unicorn dirigida per Steven Spielberg.  

En aquest còmic, com a desconeixedor de les aventures de Tintín, quan es fan referencia a varies d'aquestes, he hagut de recórrer a diverses fonts i així saber que el que s'està parlant. Però tot i així, l'objectiu de Les aventures d'Hergé, el biogràfic es compleix. Es repassa les etapes més significatives de l'autor en els seus anys corresponents. Un arriba a fer-se una idea, a conèixer breument qui va ser Hergé, de qui fora fill, com va créixer i com es va formar, la creació de Tintín i Milú, on va treballar, amb qui va treballar, la seva vida amorosa, el seus competidors en el món de la historieta, fins el 1983 any de la seva mort. 

De l'àlbum, cal mencionar l'annex amb els personatges rellevants que surten al còmic que es van relacionar amb Hergé. Cada personatge té una breu descripció que t'aporta aspectes d'aquest com també del propi autor, per tant doncs, informació doncs que al propi còmic no surt.

 Un còmic biogràfic, que pels ignorants, et permet conèixer un dels autors més importants ja no del còmic europeu si no també mundial, i pels tintinòlegs, doncs una manera amena i entretinguda de conèixer el pare del seu personatge preferit,i els aspectes de la vida d'aquest que es van reflectir en les aventures de Tintín. 



Lupus Sigarrensis - Planeta Sigarra

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. La traducció de "Les aventures d'Hergé" editat per Norma desgraciadament no fa honor a les magnífiques traduccions del Tintín d'en Joaquim Ventalló

    ResponElimina