20 de febrer 2012

Històries del barri

Històries del barri
Guionista i color: Gabi Beltrán
Dibuixant: Bartomeu Seguí
Dolmen Editorial i Ajuntament de Palma, desembre 2011
Cartoné, Color, 160 pàgines
20€


Històries del barri és Premi Ciutat de Palma de Còmic 2010.


Els darrers còmics els quals m'he llegit, m'hi he pres el seu temps, però en el cas d'aquesta obra directament m'he l'he devorat amb una sola tarda. Directament l'obra t'enganxa des de les primeres paraules i vinyetes.

A Històries del barri és una obra autobiogràfica emmarcada en l'adolescència de Gabi Beltrán, concretament en l'estiu del 1980, on faria els seus 15 anys.  Gabi només relata les seves vivències si no també la des les persones que l'envoltaven, els amics, la família o veïns amb qui convivia estretament, així doncs explica la vida d'aquell barri antic de la ciutat de Palma, en aquell temps un lloc degradat i marginal, però ara el qual està de moda. 

Prostitució, mort de gent estimada, delinqüència i drogues era tot allò que llavors envoltava al jove Gabi el qual ell en va tenir la sort de sobreviure, ja molts del seus amics van anar caient pel camí, alguns no arribarien als 30 anys. 

És doncs una història emotiva i dura en molts moments la qual connecta ràpidament amb els lectors. Molts segur se sentiran identificats en les vivències que ens relata en Gabi Beltrán , i dibuixades magistralment per en Bartomeu Seguí.  


Lupus Sigarrensis - Planeta Sigarra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada