29 de novembre 2011

Nova novel·la gràfica infantil, Jo, Elvis Riboldi

    





Jo, Elvis Riboldi
Bono Bidari
Col·lecció:Novel·la gràfica,  51
Edat: a partir de 12 anys
Mides: 21,5x14,5 cm.
Enquadernació: Cartoné
Preu: 13,95 €
Pàgines: 224
Edita La Galera




En un article a l'Avui El Punt, en Xavier Roca ens parla de una nova novel·la gràfica infantil publicada per  La Galera. 

Jo, Elvis Riboldi, es la primera sèrie de novel·les gràfiques concebuda íntegrament a Catalunya. Amb el pseudònim Bono Bidari es reuneixen Jaume Copons, Daniel Cerdà i Ramon Cabrera (guionistes de programes com ara Barri Sèsam i Los Lunnis) i l'il·lustrador Òscar Julve, creador de les formigues d'El Hormiguero.

Iolanda Batallé, directora editorial de La Galera, afirma que la intenció de Jo, Elvis Riboldi és fer alguna cosa semblant al que ha suposat el best-seller internacional El diari del Greg “però aportant-hi alguna cosa nova, perquè de fet la sèrie inventa un gènere nou en la seva barreja de text i de còmic”. El personatge –que vol interessar també els pares dels lectors als quals s'adreça– permet diversos nivells de lectura segons si es llegeix tot o només es miren les il·lustracions, “de la mateixa manera que els Simpson també són divertits si hi treus el volum”.

Basada en les aventures d'un nen desastrós i entremaliat, Jo, Elvis Riboldi tracta temes socials com l'especulació immobiliària o el fracàs escolar “sense censura ni cap to moralitzant”. I obre una línia que tindrà continuïtat: “Més endavant publicarem una novel·la gràfica de Francesc Miralles i Oriol Malet adreçada a lectors adolescents, i ens estem plantejant la idea de portar a la novel·la gràfica alguns dels llibres clàssics que hem publicat.”


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada