30 de setembre 2011

Benvinguts al circ de la Pilarín, gran exposició de la dibuixant vigatana

Benvinguts al circ de la Pilarín es una exposició antològica que mostra una part de l'obra de la il·lustradora vigatana des dels seus inicis com a estudiant de Belles Arts fins a l'actualitat. L'exposició consta de més de 110 originals ordenats cronològicament per dècades.

Pilarín neix a Vic el 1941, en ple franquisme. Estudia a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i allí la descobreix la pedagoga Marta Mata, qui la introdueix al món professional. L’any 1964 publica el seu primer conte per nens amb Editorial la Galera  El meu pardal i comença a col·laborar amb la revista Cavall Fort. D’aleshores ençà ha publicat més de 765 llibres alguns traduïts a 8 idiomes, ha col·laborat en innombrables publicacions, exposicions d’obra original i els seus dibuixos s’han aplicat a tot tipus de suports i formats.

És una artista compromesa amb el seu país, Catalunya, i es reflexa clarament al gruix de la seva extensa obra. Tanmateix la seva gran qualitat artística i humana l’hi ha permès il·lustrar qualsevol escenari, indret o personatge de tot el món i de totes les èpoques. L’any 1991 la Generalitat de Catalunya li va donar la Creu de Sant Jordi i el passat mes d’abril la ciutat de Vic li va concedir la Medalla d’Or de la ciutat. Actualment està treballant en una sèrie de dibuixos animats  L’Illa del Far  entre moltes d’altres coses.

L'exposició molt ben presentada es recomanable per un public familiar. S'ha editat un catàleg ben il·lustrat, el seu preu son 15 euros.

L'exposició es pot veure al Museu de l'Art de la Pell de Vic. Carrer de l'Arquebisbe Alemany, 5 de Vic (Osona) del 23/09/2011 al 08/01/2012. Els horaris son de dimarts a divendres: d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, dissabtes, diumenges i festius: d'11 a 14 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada