08 de març 2011

Premis Junceda 2011


S'ha convocat l'edició 2011 dels Premis Junceda de l'APIC (Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya):

Objectiu
L'objectiu dels Premis Junceda és premiar i donar a conèixer la il·lustració en totes les seves àrees d'aplicació.
Què s'hi pot presentar
Obra publicada l'any 2010, a qualsevol lloc del món. En el cas de sèries, campanyes, col·leccions, etc. que incloguin més d'un any, es podrà escollir en quin any presentar-les, tenint en compte que una mateixa obra només es pot presentar una única vegada als Premis Junceda. L'autor ha de ser un il·lustrador/a que resideixi a Catalunya. No hi ha límit en el nombre d'obres que pot presentar cada il·lustrador/a.
Qui pot presentar obra
Cada il·lustrador/a pot presentar les seves pròpies obres i també pot proposar obres d'altres il·lustradors. Editors, estudis gràfics, agències de publicitat, etc. poden presentar obres omplint el formulari d'inscripció i adjuntant un correu electrònic de consentiment de l'autor amb les seves dades de contacte (nom, telèfon, e-mail).
Inscripció i presentació de l'obra
La inscripció als Premis Junceda només es pot fer a través del sistema d'inscripció 'on line' a www.apic.es. Les obres s'hauran de presentar o enviar a: APIC, Associació Professional d'il·lustradors de Catalunya, Balmes, 205, 1r, 1a, B, 08006 Barcelona, amb el resguard de la inscripció 'on line'. Es presentarà el material publicat. No es poden presentar originals. No es considerarà obra presentada, la que només s'hagi formalitzat 'on line'.
Data límit d'inscripció i recepció
La data límit d'inscripció i recepció s'acaba el divendres 25 de març del 2011 a les 14 h.
Jurat
Estarà format per il·lustradors guanyadors d'anteriors convocatòries i personalitats del món de la comunicació visual. Un representant de l'APIC completarà el jurat amb veu però sense vot. El seu veredicte serà inapel·lable. El jurat podrà, si ho creu convenient, aportar i premiar una obra que no hagi estat presentada (si compleix les condicions del premi) i declarar una categoria deserta sempre que s'hi hagin presentat menys de tres obres. El jurat també podrà resoldre qualsevol situació no prevista a les bases.
Drets i responsabilitats
L'APIC declina tota responsabilitat pel que fa a l'autenticitat de les dades expressades pels participants en les fitxes d'entrada. L'APIC es reserva el dret d'utilitzar i reproduir les obres exclusivament amb finalitats promocionals del premi i també la possibilitat d'exposar les obres guanyadores. La participació en la convocatòria implica la plena acceptació d'aquestes bases.
Retorn d'obres
Es podran recollir a la seu de l'APIC a partir del 20 de juny del 2011. Transcorreguts 6 mesos des d'aquesta data, tenint en compte que no són obres originals, l'APIC no en farà cap utilitat ni les conservarà.
Categories

  • Llibre d'adult ficció: Literatura per a adults (narrativa, assaig, poesia, llibres de rol...).
  • Llibre infantil ficció: Literatura infantil i juvenil.
  • Llibre no ficció adult i infantil: Llibres de col·leccions educatives, d'entreteniment, de manualitats, cuina...
  • Llibre de text: Llibres de text de qualsevol assignatura i quaderns escolars, jocs educatius que acompanyin el material escolar, manuals, diccionaris, enciclopèdies...
  • Coberta: Cobertes de llibres per a adults, infantils, ficció i no ficció.
  • Còmic: Àlbum, publicació periòdica, etc.
  • Premsa i revistes: Col·laboració habitual, il·lustració d'article, reportatge o opinió, humor gràfic, etc. Les col·laboracions habituals (premsa, revistes, etc.) es presentaran amb un màxim de cinc exemples.
  • Edició: Caràtules vídeo, CD o DVD, obra gràfica, pòster, greeting, regal d'empresa, autoedició, etc. Il·lustració aplicada a multimèdia.
  • Publicitat: Anunci, cartell, opis, banderola, fulletó, packaging, etc. Institucional, publicació corporativa, anuari, catàleg, campanya divulgativa. Edició destinada a venda: obra gràfica, pòster, greeting. Regal d'empresa. Autopromoció, etc.
  • Científic: Article científic, guia de camp, pòster, divulgació científica, llibre de ciències, etc.
  • Animació: Il·lustració aplicada a animació. Sèries d'animació per a televisió: storyboards, creació de personatges, fons (backgrounds). Audiovisuals: careta de programa de TV, continuïtat de cadena de TV, videoclips, etc. Tot el material s'ha de lliurar en format AVI.
  • Premi futurs creadorsPFC:   Aquesta categoria s'ha creat amb l'objectiu d'estimular i promoure la creació jove amb la presentació dels projectes de fi de carrera (PFC) de les escoles d'il·lustració de Catalunya. Els autors/es que s'hi presentin hauran de presentar el certificat corresponent de l'escola que acrediti que l'obra correspon al projecte de fi carrera de l'any 2010.
  • Junceda Ibèria: Per a qualsevol obra publicada, l'any anterior a la publicació d'aquestes bases, per un autor/a resident a la resta de l'Estat espanyol o Portugal.
Formulari d'inscripció
Bases del concurs [pdf]
Font: APIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada