07 de març 2011

El retard en la construcció del Museu del Còmic

L’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC) i la Federació d’Institucions Professionals del Còmic (FICOMIC) reclamen a la Generalitat que continuï les obres iniciades del Museu del Còmic i la Il·lustració de Badalona fins a la seva finalització, i que les prioritzi per davant d’altres obres que encara no han començat.

En un comunicat, les esmentades associacions han recordat que el consistori badaloní ha cedit un edifici industrial centenari per ubicar el museu i ha invertit més de tres milions d'euros en la reconstrucció de la deteriorada estructura i cobertes. Segons el comunicat, la primera fase de les obres, dirigides per l'arquitecte Miquel Espinet, finalitzarà a mitjans del mes de març d'aquest any. En aquest moment ja es porten invertits 3,4 milions d'euros.

Els professionals del sector del còmic estan desconcertats després de conèixer les declaracions del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que va afirmar fa uns dies que el futur Museu del Còmic i la Il.lustració és un projecte que està subjecte a estudi i que ha de reprogramar. Les seves paraules arribaven, a més, amb l'anunci d'una retallada econòmic en la inversió del departament, el que podria afectar el centre, que compta des de l'any passat amb un emplaçament i un pla director. El pressupost global d'aquesta és de 11,4 milions d'euros, dels quals la Generalitat havia d'aportar vuit milions amb tres anys, segons el pactat amb l'anterior conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras. En el pla director que es coneix no estan detallades les partides d'aquest pressupost. Concretament la important partida d'adquisició de fons de col·lecció que es la que dona sentit a un Museu. Catalunya ja té una certa experiència en fabricar magnífics continents museístics amb pobres continguts, esperem que no sigui el cas.

Per contestar a aquestes entitats el Conseller de Cultura Ferran Mascarell avui ha fet unes declaracions al diari Avui: El Museu del Còmic no és un problema, no el deixarem de banda; només cal adequar el calendari, i s'haurà d'endarrerir sis mesos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada