25 de març 2011

Avui s'inaugura l'exposició de Guillem Cifré a Teià

Avui a les 19 h. s'inaugura a Teià (Maresme) l'exposició "El tío del final" i altres històries . Es un recorregut per l’obra de Guillem Cifré (1952), dibuixant de còmics, il·lustrador, pintor, maquetista, escenògraf... Premi Nacional de Còmic 2009. Fill del també dibuixant, Guillem Cifré (1921-1962)

Sense arribar a ser una antològica, l’exposició mostra el més significatiu de l’obra d’aquest singular artista. Des de les primeres col·laboracions a revistes alternatives com ara “los Tebeos del rollo”, “El Víbora”, “Star”, “Cairo”; passant per les historietes del seu personatge estrella, “El Tío del Final”; els àlbums “Artfòbia”o les il·lustracions sobre la poesia de Juan Eduardo Cirlot; fins a la seva última creació, “L’home Ruc”.

Guillem Cifré és artista de senzilles-grans idees,( una d’elles, per exemple, alliberar el tipus aquell que surt a les senyals de tràfic i convertir-lo en un personatge independent), amb un dibuix molt “gràfic” i formalment simple però molt eficaç que li permet explicar-se sense necessitat de paraules. La seva obra ens transporta constantment a mons que “ens sonen”, que en part identifiquem, però que no acabem d’atrapar. Territoris onírics i màgics i moltes vegades absurds. Dóna la sensació com si volgués allunyar-se del brogit de la lògica habitual per, amb més perspectiva, intentar entendre alguna cosa. Alternatiu, imaginatiu, sorprenen, gens artificiós, sovint amb un punt d’humor i sempre sense gaire esperança, el seu art captiva i neguiteja. És a dir, funciona.

Passeig de la Riera 116. Exposició del 25 de març al 15 de maig. Horari: dijous i divendres de 18 a 20,30; dissabte d’11 a 14 i de 18 a 20,30 ; diumenge d’11 a 14.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada