25 de novembre 2010

L'underground de Barcelona al Canal 33

La nit de divendres a dissabte al Canal 33 (27/11/10 -00:05), El documental estrena Barcelona era una festa (Underground 1970-1980), un film dirigit per Morrosko Vila-San-Juan que fa un recorregut per una de les etapes més significatives de l'efervescència política, cultural i emotiva de la ciutat de Barcelona, la que transcorre al llarg de la dècada dels 70. Aquest treball és una coproducció de Televisió de Catalunya amb Séptimo Elemento, TVE i Monsieur Alain.

La dècada dels setanta, clau per entendre l'evolució d'aquest país, té com a capital cultural la ciutat de Barcelona. Aquest és el marc geogràfic per on circula una generació rupturista vinguda d'arreu d'Espanya que crearà, des d'una posició purament underground, un espai de llibertat on es produirà una autèntica revolució en els costums i una explosió de creativitat. La Barcelona dels setanta és la ciutat que va veure néixer –i morir– la contracultura més activa i activista enmig d'una festa que semblava no tenir final.

A través d'una sèrie d'entrevistes i imatges d'arxiu, el documental recrea l'ambient underground d'aquella Barcelona que va començar a agitar-se uns anys abans de la mort de Franco i que es va anar pansint en el mateix moment que es va consolidar la transició democràtica i Madrid va prendre el relleu cultural amb la seva famosa movida... Música, còmic, premsa marginal, drogues, llibertat sexual i valors hippies es donen la mà en una ciutat que semblava bullir a la Rambla i que va tenir a la sala Zeleste un dels seus locals de referència.

Nazario, Mariscal, Montesol, Onliyú, Pau Riba, Pepe Ribas, Juanjo Fernández, Josep M. Martí Font, Ramón de España, Quim Monzó, Marta Sentís, Pepicheck i Oriol Tramvia, entre altres, expliquen com van viure aquella època de festa i utopia.

Font: TV3

1 comentari:

  1. Ei! Sóc en Roger d'iCAt.. ja veieu que us segueixo llegint!
    Dir-vos que vaig veure aquest docu al festival in-edit i em va encantar, el recomano a tothom!

    ResponElimina