24 de setembre 2010

Izumi Matsumoto, una llegenda del manga al proper Saló del Manga


Parlar de la història del manga en el nostre país és parlar de "Kimagure Orange Road" (popularment coneguda com KOR). El manga, publicat originalment entre 1984 i 1988 en el magazine Shonen Jump, va ser adaptat en una sèrie d'anime d’èxit que al nostre país es va conèixer sota el títol de "Johnny y sus amigos".

El manga, que narra el triangle amorós entre tres estudiants, és una divertida comèdia romàntica juvenil que va aconseguir atreure l'interès de tota una generació envers el manga. És per això que és per a nosaltres un honor anunciar la presència de Izumi Matsumoto, el seu autor, en la present edició del Saló del Manga.

Izumi Matsumoto va entrar en la indústria del manga per casualitat. La seva intenció, quan a la fi dels 70 es va traslladar a Tòquio, era convertir-se en bateria d'un grup musical com ho era el seu ídol, Phil Collins. Però per a anar guanyant diners es va posar a dibuixar històries curtes de manga que provocar l’interés de l'editorial Shueisha. Algunes d'aquestes històries es van reeditar en 1989 en el volum "Grafitty". Altres treballs seus són "Sesame Street", "Black Moon" i "EE". Edicions Glénat, editor tant de la versió castellana com catalana de "Kimagure Orange Road", col·labora amb el Saló del Manga en l'assistència de Matsumoto al nostre Saló.
Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada