25 d’agost 2010

El Petit Príncep

El Petit Príncep
Joann Sfar, Antoine de Saint-Exupéry
Salamandra Ed.
112 pàgines, color, cartoné
19,00€

El llibre el vaig llegir quan era menut i he de confessar que no em va agradar massa. Em sembla que és una d'aquelles obres que agraden més els adults que els infants, potser per ser massa poètic, qui sap. En tot cas, aquesta adaptació en còmic he de dir que sí que m'ha agradat. El fet és que puc imaginar pocs autors millors que Joann Sfar per dur-la a terme, i amb això estic segur que molta gent hi estarà d'acord. La interpretació gràfica que fa amb el seu estil encaixa dins allò naïf i líric sense arribar a caure mai en la temptació d'allò coent.

De tota manera, estem davant una obra que, al contrari de la meva opinió sobre el relat original, està destinada a un públic infantil. Això suposa que Sfar ha vist limitada la seva tendència artística, diguem-ne, llibertària sobre tot quant a l'apartat gràfic. Això resulta especialment evident si ens fixem en la rígida composició de pàgna, basada en una quadrícula de dos per tres. De tota manera, això no afecta a les dots de seducció d'un Sfar que em sembla que es troba com peix a l'aigua en un relat tan delirant com aquest.

En fi, no sé si agradarà a les xiquetes i els xiquets d'avui dia, però jo he gaudit llegint-lo i he de dir que la qualitat de l'edició paga la pena. Tant de bo puguem llegir més i millors còmics d'aquest autor en català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada