24 d’agost 2010

El cómic i la filosofia als Estats Units

No seria més fàcil si Batman matés al Joker?; què li frena per fer-ho?" Així és com comencen algunes classes de filosofia a Estats Units, segons va explicar la corresponsal de la BBC a Washington, Katie Connolly.

Segons Connolly, les classes d'estudis culturals i de mitjans de comunicació estan introduint a mites de la cultura pop en els seus plans d'estudis.

Els professors de filosofia d'EUA troben que els superherois i els còmics són eines extraordinàriament útils per ajudar als estudiants a pensar sobre els complexos debats morals i ètics que han ocupat als filòsofs durant segles.

D'aquesta forma, els superherois estan atraient als estudiants a una disciplina que sovint es percep de forma negativa i avorrida.

William Irwin, un professor de filosofia del King's College de Pennsylvania, considera que no es rar usar referències populars per il·lustrar les teories complexes. Això és el que la filosofia ha tractat de fer des del principi (...). La filosofia comença amb Sócrates als carrers d'Atenes portant el seu missatge a la gent i parlant-los en el seu idioma, amb analogies agrícoles i la mitologia comuna, va explicar Irwin.

Font: BBC News, BBC

2 comentaris:

  1. I no només la filosofia. És molt recomenable el llibre "La física de los superheroes" de James Kakalios. Un llibre de divulgació científica que agafa als superherois com a exemple (amb molt bona documentació).

    ResponElimina
  2. Està clar que els còmics no són més que una representació de la societat del moment, exemples clars són Watchmen, i Batman mateix en l'epoca dels 80. També crec que es va perdent, i que no tots els herois o sèries de còmics poden tenir una relació tant directa.
    Fins ara ha estat un tabú agafa els còmics com alguna cosa "seriosa", ja que sempre es fa la relació directa de còmics-nen i està clar que un còmic pot ser usat per explicar tot tipus d'històries.

    ResponElimina