05 de maig 2010

Premis ComiCat 2010

Queda un dia pel Saló i la població es preguntava "Ei, aquest any no han aparegut per enlloc els Premis ComiCat?" Bé, després de moltes peticions, cartes amenaçadores, gent preocupada per la nostra salut i d'altres, avui tenim l'orgull de presentar la tercera edició dels Premis ComiCat (fanfàrries i confeti per tothom).


Des de que vam començar amb tot això de ComiCat sempre hem buscat vies per promoure el còmic en català i a banda de la web en si mateixa, els premis van ser la primera iniciativa. Van seguir d'altres com el llibre i el butlletí. Totes elles han esdenvigut eines útils i al nostre parer positives per a la promoció del còmic a casa nostra. Però els premis són potser la més participativa de totes i un cop a l'any compartim amb  els lectors del bloc la possibilitat de votar els millors de l'any d'entre una selecció que prèviament hem fet des de la redacció de ComiCat, després d'intenses, i no sempre amistoses, negociacions (ja se sap, els gustos...).

L'any 2009 va ser un any en que es va publicar molta producció autòctona en català, i així es reflecteix en els premis, on poc a poc van apareixent noms més propers. Ara bé, la gran novetat d'aquest edició és la possibilitat de votar el millor webcòmic en català. Hem vist, d'ençà que vam començar amb la web, nàixer nous webcòmics en la nostra llengua i hem cregut que ja era el moment de donar el pas i posar-los allà on es mereixen, que és amb la resta de còmics en paper. 

Els nominats als Premis ComiCat 2010 de còmics en llengua catalana són:


Millor còmic



Millor dibuixant



Millor guionista



Millor Editorial




Millor Webcòmic

Com veieu serà difícil triar. Continuant amb la tradició iniciada l'any passat els qui votin als Premis participaran en un sorteig de tres parells d'exemplars dels llibres de ComiCat (2008 i 2009), el millor del còmic en català a la teva butxaca, una edició que sens dubte esdevindrà de col·leccionista (o no).

Els resultats es faran públics el cap de setmana posterior al Saló del Còmic de Barcelona, aquest any anem molt justos per presentar-los pel Saló, així que teniu temps de comprar els còmics dels nominats d'enguany que encara no hagueu. Per qui ja estigui cansat de tanta explicació i estigui ansiós per votar només cal que faci clic AQUÍ.

1 comentari: