05 de maig 2010

Les darreres novetats del Saló

Ahir dimarts es va fer la roda de premsa del Saló del Còmic on es van presentar les darreres novetats. Aquí teniu la nota de premsa enviada per FICOMIC amb tota la informació. I recordeu que el Saló comença demà!


Els amants de les historietes i de la cultura tenen una cita imprescindible amb el Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que celebrarà la seva 28a edició del 6 al 9 de maig al palau número 8 de la Fira de Barcelona. Aquesta entrega del certamen, organitzat per FICOMIC, té un programa molt atractiu d’exposicions, autors invitats i activitats. La llista inclou a creadors como Tardi, Jeff Smith, Lewis Trondheim, Liberatore, Gilbert Shelton o Moebius. Donada la gran vinculació del còmic amb el món audiovisual, el programa té activitats relacionades amb el cinema i els videojocs. A la roda de premsa celebrada ahir, el president de FICOMIC, Antoni Comas ha dit que “l’eclosió dels suports digitals i l’interès que suscita l’encontre en la indústria audiovisual donen noves oportunitats al Saló del Còmic i creen nous públics”.

Respecte a la relació amb el cinema, en el marc del Saló es presentaran pel·lícules relacionades amb el còmic. A més, se celebrarà el primer cicle Comicine on es podran veure migmetratges de ficció i documentals relacionats amb el còmic fets per nous realitzadors. Al certamen es podrà veure una rèplica de la furgoneta de l’Equipo A i hi haurà una exposició sobre tres còmics que han estat portats al cinema: Los Perdedores, Jonah Hex i Iron Man. Els autors de Los Perdedores, Andy Diggle i Jock seran al Saló, que també comptarà amb l’assistència de l’actor Óscar Jaenada. Entre les accions promocionals destaquen el 2 x1 amb la pel·lícula Iron Man a través de la cadena de cinemes ACEC i una premiere de Kick-Ass a la que podran assistir les primeres cent persones que vinguin al Saló el dijous i entreguin la seva entrada general a l’estand de l’organització. A més, l’exposició dedicada a Vázquez inclou un apartat sobre la pel·lícula El Gran Vázquez, dirigida per Oscar Aibar i protagonitzada por Santiago Segura.

A més, en aquesta edició el Saló tindrà molt de ritme perquè la música serà una de les seves grans protagonistes. L’exposició "Els ritmes del còmic" mostrarà la relació existent entre la historieta i la música, on es podran veure pàgines originals de Krazy Kat, del Príncipe Valiente, del Jabato, els Barrufets o tires de Rip Kirby i Terry y los Piratas on les notes musicals juguen el seu paper. El seu comissari, el crític musical Miquel Jurado, va explicar ahir al matí que “els vincles entre les músiques populars com el jazz i els còmics s’han donat des del seu mateix naixement a finals del segle XIX”. Però la nota musical no s’acaba en aquesta exposició, perquè cada tarda el recinte acollirà concerts a càrrec de grups d’estils diversos com Sidonie, els Tiki Phantom, Melodrama o el jazzístic August Tharrats Trío. Els components d’Estopa, David i José Muñoz, estaran a l’acte inaugural del dijous, donat que a la mostra Los ritmos del cómic s’exposen pàgines originals d’Ultimate Estopa, obra de la que són guionistes i on ells apareixen com uns superherois amb poders molt especials.

El director del Saló ha anunciat a més una excepcional exposició en la que es podran admirar originals de Corto Maltés, la mítica sèrie d’Hugo Pratt. Aquesta mostra acompanyarà a un clàssic como és El Príncipe Valiente, una de les obres llegendàries de Harold Foster que encara continua publicant-se als Estats Units gràcies al talent del dibuixant Gary Gianni. Fora del recinte destaca l’exposició que dedica la sala El Refugi de Badalona a Tardi i en la que s’exhibeixen els seus treballs sobre la crueltat de la guerra del trinxeres del 1914. La mostra s’inaugura el dimecres 5 de maig i podrà visitar-se fins el proper dia 30.

Els invitats d’honor d’aquesta edició, Holanda i Euskadi, han preparat un ampli i variat programa d’activitats i propostes. Gert Jan Pos, comissari del pavelló holandès, ha afirmat a la roda de premsa que el Saló del Còmic de Barcelona és “un excel·lent aparador per mostrar el gran talent que s’està donant a l’actualitat als còmics que es fan a Holanda”. Carles Santamaria, director del Saló, ha destacat la importància que té “renovar cada any l’oferta cultural i lúdica del certamen per atreure al gran públic al món del còmic, donat que el nostre objectiu es que creixi el nombre de lectors d’historietes”.

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada