16 d’abril 2010

Videojocs al Saló del Còmic

El 28è Saló del Còmic de Barcelona, que se celebrarà del 6 al 9 de maig, tindrà un espai dedicat a l’oci interactiu. Els visitants podran gaudir de les últimes novetats en videojocs per Xbox 360, a més d’una exposició de les il·lustracions que Alfonso Azpiri va fer per a jocs de PC i una mostra de videojocs holandesos com una part de la presència d’aquest país al Saló.

XBOX 360 disposarà d’un espai de més de 200 metres quadrats on s’exhibiran videojocs com Alan Wake, una història de terror psicològic que barreja el cinema de por de John Carpenter i les novel·les d’Stephen King i la beta de Halo Reach, un dels jocs d’acció més esperats de l’any. Els amants de la velocitat tindran a la seva disposició un simulador de Forza 3 amb 3 pantalles, però si prefereixen cantar, podran fer-ho des de l’escenari de Lips. Una maxi pantalla per a presentar vídeos de Project Natal i de les grans novetats per Xbox 360 i un total de 20 consoles estaran disponibles per facilitar que els visitants del Saló puguin accedir de primera mà a alguns dels millors videojocs disponibles al mercat actual.

També es donarà un repàs a títols mítics dels videojocs a Espanya amb una exposició titulada "Del Pinzell al Píxel" sobre el treball d’Alfonso Azpiri, les il·lustracions del qual formen part de la memòria sentimental tant dels seguidors dels còmics, com dels videojocs. L’any 1985, Dinamic, una empresa de joves programadors, decideix comptar amb Alfonso per a les portades dels seus jocs. A partir d’aleshores, realitzarà més de 200 il·lustracions per a les desenvolupadores nacionals més importants del moment creant un món fantàstic ple d’imaginació. Aquesta retrospectiva està organitzada per l’associació RetroAcción, en col·laboració amb la Fnac, amb motiu de la recent sortida del llibre Spectrum (Planeta DeAgostini).

Holanda, el país convidat del Saló, també exhibirà videojocs de dissenyadors del seu país. Així, tindrà un stand de disseny a l’àrea de videojocs muntat pel Consolat General dels Països Baixos a Barcelona en col·laboració amb Más Más en Castelldefels i Jeroen Boschma, l’escriptor del llibre Generación Einstein. El citat stand disposarà de quatre pantalles on es podrà gaudir de quatre jocs creats per estudis de videojocs holandesos: Paper Cakes, un joc de plataformes per PC i Mac de l’estudi Husck; Rocket Riot, un títol per a Xbox 360 de l’estudi Codeglue i el joc de plataformes Rush de Two Tribes i el d’estratègia Swords & Soldiers de Ronimo Games, aquests dos títols per a la plataforma de descarrega digital WiiWare.

I per acabar, altre tipus d’activitat que ens permet veure l’aplicació de les noves tecnologies al dibuix. Es tracta dels coneguts Combats Virtuals de l’Escola Joso. En un ring de boxa diferents parelles d’autors s’enfronten en un peculiar duel armats amb tabletes gràfiques Wacom Cintiq. El públic, des de dues pantalles exteriors, podrà veure en directe els dibuixos que es realitzen al quadrilàter i animar els seus favorits.

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada