16 d’abril 2010

Glénat publica Sèrie B

Deamo Bros. o, el que és el mateix, els germans Danide i Raúl Deamo publiquen el seu segon àlbum junts. Es tracta d'un còmic que ret homenatge a les pel·lícules de ciència ficció, especialment a la sèrie “B” . El còmic juga amb aquest gènere en clau d'humor i des d'una perspectiva propera barrejant certa crítica de la societat actual amb viatges en el temps, invasions de l'espai i realitats paral·leles. Són històries curtes que succeeixen en diferents llocs de la geografia catalana però amb situacions i personatges típics de la ciència ficció clàssica: extraterrestres, robots, zombis, escarabats antropomòrfics, etc. Per les pàgines de “Sèrie B” trobem referències cinematogràfiques i personatges secundaris com Eduard Punset, Peter Jackson i Stephen Hawking. La introducció de “Sèrie B” és cortesia del dibuixant Jan, creador de Super López. La publicació de Sèri B és part del premi de la I Beca Carnet Jove que van guanyar els Daemo Bros. L'any passat aquesta beca ja va permetre la publicació del genial Fills dels '80 d'Aleix Saló.

Sèrie B
Deamo Bros.
Editorial Glénat
Col·lecció Carnet Jove
80 pàgines a color
15 €

Un funcionari que sempre es desperta en dilluns. Peter Jackson matant guionistes zombis al festival de Sitges. Una empresa de viatges low cost en el temps. Alienígenes d'un planeta gelat estiuejant a Lloret de Mar. Un pis de l'Eixample que cada dia es fa més petit. Què dimonis és tot això? Això i molt més és...Sèrie B

Deamo Bros. són un tàndem de dibuixants i també germans format per Dani Deamo (Danide) i Raúl Deamo. Han publicat en diversos fanzins de Barcelona (Fósforo, Estostaquearde) així com a la revista Amaníaco amb la sèrie “Mundo Absurdo”. Conjuntament amb Amaníaco també van publicar el seu primer còmic book: “Telekillers, asesinos a domicilio”. Danide, per la seva banda, també ha publicat “Juan Nadie”, “DBR” i “Duke Ellington” a part de desenvolupar la seva carrera com il·lustrador professional. Raúl Deamo també escriu els guions de la sèrie “Días Moscosos” que dibuixa Jan (el creador de Super López). Deamo Bros. actualment està publicant les tires “Walter & Beep” a la revista El Jueves.

2 comentaris:

  1. Algu sap si son les mateixes pagines que hi ha publicades als numeros de Amaniaco?

    ResponElimina
  2. M'autocontesto: nomes hi ha una historia que surti al Amaniaco, i figura com a "extres" a final de tot.

    ResponElimina