04 de març 2010

Gran varietat de propostes en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona

A continuació us reproduïm la nota de premsa que ens han passat de la roda de premsa que s'ha dut a terme aquest matí i on és dona més informació del proper Saló:

Aquest matí s’ha presentat a Barcelona, a la seu del Gremi d’Editors de Catalunya, un avanç de la programació de la 28ª edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, la gran cita amb el món de la historieta organitzada per FICOMIC, que enguany se celebrarà del 6 al 9 de maig al Palau número 8 de la Fira de Barcelona.  En aquesta entrega la trobada torna a comptar amb un excepcional llistat d’autors convidats, entre els que ja s’ ha confirmat la presència de referents com Jacques Tardi, Gilbert Shelton, Jeff Smith, Tanino Liberatore i Lewis Trondheim, entre d’altres, i d’autors molt populars entre els lectors de còmics de superherois, com Ethan van Sciver.

D’altra banda, a l’extens programa d’activitats lúdiques y culturals del Saló destaca la qualitat de les seves exposicions amb cites imprescindibles com les exhibicions dedicades a Manuel Vázquez, el mític dibuixant de Bruguera que serà interpretat a la gran pantalla per Santiago Segura; la titulada Els ritmes del còmic, comissariada per Miquel Jurado y consagrada a mostrar els lligams entre la historieta y la música amb originals d’autors clàssics i moderns; o  la que permetrà gaudir de magnífiques il·lustracions originals d’un dels grans clàssics del còmic nord-americà: El Príncep Valent, obra mestra de Harold Foster.

Com ja és habitual a les darreres edicions, la convocatòria del Saló, que té a aquesta entrega com països Convidats d’Honor a Holanda i Euskadi, es converteix en un important element dinamitzador del món del còmic portant-lo a nous espais de divulgació. D’aquesta manera, l’obra de Jacques Tardi serà la protagonista d’una exposició titulada Vinyetes a les trinxeres,  que es podrà veure a la sala El Refugi de Badalona del 5 al 30 de maig. Tardi també posarà la veu e imatges a la performance musical que realitzarà la cantautora Dominique Grange el 6 de maig a l’Institut Francès de Barcelona. 

A la conferència de premsa han participat Antoni Comas, president de FICOMIC y del Gremi d’Editors de Catalunya; Mikel Toral, director de promoció cultural del Departament de Cultura del Govern Basc; Friso Wijen, secretari de Cultura de l’Ambaixada dels Països Baixos a Espanya; Ana Miralles, guanyadora del Gran Premi del Saló 2009 y protagonista d’una de les exposicions de la trobada, i Carles Santamaria, director del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Comas ha subratllat el bon moment que viu el món del còmic tant a nivell de creativitat, com de volum de negoci. En aquest mateix sentit, Santamaria ha recordat l’interès creixent d’empreses audiovisuals i de videojocs per estar presents al Saló per promocionar els seus llançaments.

Per la seva part, Toral ha agraït l’oportunitat que significa pels autors bascos estar a una fira que és tot un referent internacional. Ha comentat que des de l’espai Euskomik desenvoluparan diferents activitats en el recinte del Saló. Per la seva banda, Wijen ha constatat la gran repercussió mediàtica i el prestigi del certamen y ha presentat algunes de les propostes relacionades amb el còmic que realitzarà Holanda a Barcelona entre abril i maig. Entre aquestes destaca una exposició al FAD a partir del 21 d’abril amb obres de Joost Swarte y Javier Mariscal sota el títol Alternatives de Paper. El cartell d’aquesta edició el signa Miralles i en ell es veu a una jove lectora de còmics amb l’ànim de trencar estereotips ja superats. En definitiva, un  Saló ple d’atractius per a tothom. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada