04 de març 2010

Desperta

Desperta
Javier Rodríguez
Col·lecció Lavínia
Edicions Glénat
48 pàgines, color
12 €

Editat en català dins la col·lecció "Lavinia" d'Edicions Glénat, aquesta obra va suposar al seu moment un notable pas endavant per l'asturià Javier Rodriguez. La història conta l'arribada d'un jove, que està deixant de ser-ho, el qual aterra a Barcelona per deixar enrere la seva antiga vida i convertir-se en escriptor. Bàsicament es tracta d'un drama d'això que els americans anomenen "slice of life" i d'altres "costumista", on les relacions amoroses i d'amistat prenen el primer terme en importància. Tot i això, hi ha una voluntat reflexiva caracteritzada per una narració en primera persona on sol aparèixer la figura d'un misteriós psicòleg (no és greu, no us alarmeu!).

Es tracta d'una obra entretinguda que aconsegueix allò que es proposa i que, tot i estar a la vora, no arriba a caure del tot en els tòpics. Ajuda a convertir la lectura en quelcom atractiu l'interés per la narració gràfica que mostra el autor, el qual opta per jocs visuals i solucions gràfiques que denoten estima pel llenguatge del còmic. Això i un bon sentit del ritme compensen una certa dispersió de fons. Menció a banda mereix la coberta per l'edició en català, que és infinitament millor que la de l'edició en castellà (sota títol en anglès).

En general, trobe que "Desperta" és un còmic que paga la pena llegir, tot i que el guió té un punt generacional que el farà més atractiu per segons quines edats. Acompleix amb allò que es proposa doncs és més que digne i fins i tot té moments inspirats. Li manca potser una major resolució a l'hora de concloure però, tot i així, em sembla un maó convincent per tenir-lo a l'edifici de les edicions en català.


Desperta al wiki

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada