12 de febrer 2010

Cicle de lectura: Ramon Llull, un precursor de la tecnologia


El proper 18 de febrer, a les 19 hores, a l'Aula Capella de l'ETSEIB (Avda. Diagonal, 647, Barcelona) es durà a terme la primera de les lectures del Cicle de lectures 2010 "Còmic, ciència i tecnologia", organitzat per la Societat Catalana de Tecnologia i la Càtedra UNESCO de Tècnica i Cultura. L'obra escollida per encetar aquest cicle és Ramon Llull, la controvèrsia jueva, d’Eduard Torrents, editada per Edicions Glénat. Els ponents convidats d'aquesta sessió, titulada "Ramon Llull: un precursor de la tecnologia", són:
  • Eduard Torrents, enginyer industrial, guionista i dibuixant de l’obra.
  • Àlex Martínez Giralt, prologuista de l’obra i investigador d’història medieval.
  • Moderador: Jordi Ojeda, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i coordinador del cicle de lectures.
La primera obra publicada de l’enginyer industrial Eduard Torrents recupera la figura de Ramon Llull, un dels primers grans pensadors de la cultura catalana, a la vegada força desconegut de quines van ser les aportacions que va fer al coneixement, en general, i a la ciència, en particular. L’obra ens endinsa visualment en la Barcelona del segle XIII, en un treball ben documentat i arriscat en el plantejament que requereix el compromís del lector per a acompanyar el noble Llull en moments destacats de la seva vida i de la història de la ciutat de Barcelona. Inspirant-se en un cas real d’un assassinat, l’autor converteix el personatge històric en l’investigador d’una complexa, obscura i perillosa recerca del veritable assassí, en contra del veredicte de la Inquisició. Una investigació amb ramificacions sorprenents que el portarà a qüestionar-se la seva existència, que el farà conèixer l’amor i la derrota, que l’introduirà en el món de la mística, de la càbala i de l’alquímia, i que el portarà a esdevenir el personatge més fabulós del seu temps.

L’objectiu del cicle de lectures "Còmic, ciència i tecnologia" és divulgar la ciència i la tecnologia a la societat utilitzant l’art com a instrument pedagògic, aproximant dos àmbits —l’artístic, per un costat, i el científic i el tecnològic, per l’altre— en un acte que contribueixi al debat i la reflexió participativa i oberta a un auditori ampli i interdisciplinari. El cicle està coordinat pel professor Jordi Ojeda, de la UPC.

Per a més informació:
Bloc: http://comiccienciatecnologia.blogspot.com
Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona – ETSEIB
Aula Capella
Avda. Diagonal, 647, 08028 Barcelona
Metro i Trambaix: Palau Reial; autobusos: 7, 33, 60, 67, 68
Assistència gratuïta
Exemplars disponibles a la bilbioteca de l’ETSEIB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada