27 d’octubre 2009

Presentació del XV Saló del Manga

Avui s’ha realitzat l'acte de presentació de la XV edició del Saló del Manga que se celebrarà del 29 d’octubre a l’1 de novembre a La Farga de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona). A continuació teniu la nota de premsa enviada per FICOMIC amb la informació de la roda de premsa realitzada a Casa Àsia Barcelona:

A l’acte han intervingut Antoni Comas, president de FICOMIC –entitat organitzadora del festival– i del Gremi d’Editors de Catalunya; Teruaki Nagasaki, Cònsol General del Japó a Barcelona; Menene Gras, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia Barcelona; i Carles Santamaria, director del Saló del Manga.

A la conferència de premsa, Menene Gras s’ha congratulat de la col·laboració que mantenen Casa Asia i Cine Asia amb el Saló del Manga. També ha destacat les activitats que des de la seva entitat es realitzen al llarg de l’any de promoció de la cultura japonesa. Antoni Comas ha subratllat que el públic del manga s’incrementa cada any i que el Saló guanya nous adeptes a cada edició. D’altra banda, malgrat lamentar que el sector editorial tampoc s’ha pogut salvar de la crisi econòmica, Comas va considerar que l’impacte de la recessió ha estat menor que a altres sectors. Per això va concloure que la inversió realitzada al Saló pel sector del còmic es recuperarà mitjançant les vendes i els nous seguidors que es van sumant a la cultura maga.

La importància internacional de l’esdeveniment va quedar clara al parlament de Teruaki Nagasaki, que va citar el Saló del Manga que se celebra a L’Hospitalet com una de les tres cites més importants de les consagrades al còmic nipó en tot el món per la seva envergadura i pel número de visitants que té. “Barcelona ja s’ha convertit en la capital del manga a Europa gràcies a aquest esdeveniment”. De la mateixa manera, el Cònsol va recordar que el manga es la porta d’accés per la qual milers de persones comencen a interessar-se per la cultura japonesa. Dins de l’àmplia programació, Nagasaki va voler destacar l’exposició i les nombroses activitats dedicades enguany a la moda japonesa més actual, donat que la influència és cada cop més evident fora del Japó i que va més enllà de l’estètica lolita i d’altres tribus urbanes com els gòtics.

Carles Santamaria va coincidir amb Nagasaki en la seva valoració de les noves tendències de la moda japonesa i va recordar que aquesta seria una de les grans protagonistes del Saló perquè l’esdeveniment aposta sempre per ampliar la seva oferta més enllà del manga i de l’anime. El director del Saló va afirmar també que, malgrat la crisi, la trobada té plena ocupació d’expositors, que en aquesta edició sumen 135. D’altra banda, Santamaria va subratllar també com activitats destacades les exposicions dedicades a Yoshito Usui, el creador de Shin Chan desaparegut fa poc; l’antològica de Ken Niimura; la mostra que recull la darrera obra de Luis Royo, Dead Moon (Norma Editorial); i l’exposició col·lectiva on cinc pintors aporten una visió molt personal de Japó. A més, el director del Saló va citar alguns dels artistes convidats, com la cantant Yuka, intèrpret d’animes tan populars com Dragon Ball. En aquesta edició el Saló espera igualar els 60.000 visitants de la passada entrega.

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada