08 d’octubre 2009

L'Ajuntament de Tarragona busca il·lustrador per a un conte

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona ha obert una convocatòria per a la selecció d'un/a il·lustrador/a i un/a escriptor/a que participi en l'elaboració d'un conte infantil sobre la ruta modernista de Tarragona.

La iniciativa neix de la voluntat de donar suport a la nova creació i als artistes i escriptors de la ciutat de Tarragona i està adreçada, exclusivament, a professionals de la il·lustració i la literatura de la ciutat de Tarragona (nascuts en aquesta ciutat o que hi visquin des de fa temps). El termini de la convocatòria s'estén del 7 al 30 d'octubre de 2009. A continuació teniu les bases completes:

Presentació
Amb la voluntat de donar suport a la nova creació i als artistes i escriptors de la ciutat de Tarragona, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona obre la convocatòria per a la selecció d'un/a il·lustrador/a i un/a escriptor/a que participi en l'elaboració d'un conte infantil sobre la ruta modernista de Tarragona, que formarà part de la col·lecció Pictogrames de l'Editorial Cruïlla – Grup SM.

Descripció del projecte
L’Editorial Cruïlla ha endegat una col·lecció de pictogrames a tot Catalunya que traça un recorregut per monuments i espais històrics i artístics de la Seu d'Urgell, Sant Cugat, Girona, València, i ara, Tarragona. Els pictogrames es basen en uns contes en català per a primers lectors (de 5 a 8 anys), que intenten ensenyar la història d'una ciutat o un poble als més petits amb elements atractius il·lustrats per fomentar la lectura i incentivar el turisme familiar.

En aquest sentit, la Unitat de Lletres de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona ha decidit tractar la ruta modernista de la ciutat amb el Teatre Metropol com a teló de fons, atès que l’any vinent en commemorarem el centenari. Està previst que es publiqui al 2010. Ha de ser una obra rigorosa adaptada a les necessitats dels infants i els adults tarragonins, i, per extensió, als turistes que visiten Tarragona. Aquesta publicació es distribuirà a l'escola, les biblioteques públiques, les llibreries, però també als punts de venda turístics (oficines de Turisme de Tarragona, oficines de Turisme de Barcelona, aeroports, etc.).

Destinataris
S'hi poden presentar professionals de la il·lustració i de la literatura de Tarragona.

Bases
Per participar-hi cal fer arribar a les adreces electròniques msole@tarragona.cat o lletres.tgna@tarragona.cat la informació següent:

PROFESSIONALS DE LA IL·LUSTRACIÓ
  1. Un petit recull gràfic dels treballs d'il·lustració que s'hagin fet últimament (5 p.) .
  2. Les dades de l'última publicació, si n'hi ha, en la qual s'hagi col·laborat o un exemplar.
  3. Un breu currículum amb les dades de contacte.

PROFESSIONALS DE LA LITERATURA
  1. Un fragment breu d'un conte que s'hagi publicat últimament.
  2. La referència bibliogràfica de l'última publicació pròpia o en la qual s'hagi col·laborat.
  3. Un breu currículum amb les dades de contacte.
Membres del jurat
  • Jordi Abelló, tècnic d'Arts Visuals de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona.
  • Mireia Solé, tècnica de Lletres de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona.
  • Empar Escobar, directora i professora d'Il·lustració de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona.
  • Lurdes Malgrat, directora i professora de l'Escola de Lletres de Tarragona.
Dates
Termini de presentació: 7 - 30 d'octubre de 2009
Comunicació als artistes seleccionats de la primera fase*: 9 de novembre de 2009

Per a més informació
• Lloc:
Unitat de Lletres i Premis
Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona
Rambla Nova, 59
43003 Tarragona

• Per a qualsevol consulta
Podeu trucar al telèfon 977 296 100 (Àrea de Cultura) a l'extensió 6535.
Podeu escriure a les adreces electròniques:
msole@tarragona.cat/lletres.tgna@tarragona.cat

*L'Àrea de Cultura s'encarrega de seleccionar els il·lustradors i escriptors tarragonins que es presentin a la convocatòria de la primera fase. Aquesta primera selecció de professionals passarà a càrrec dels directors del projecte editorial que lidera l'Editorial Cruïlla-Grup SM i seran ells qui en faran la selecció definitiva a la segona i última fase. Les condicions legals i econòmiques s'acordaran entre els professionals seleccionats i els directors del projecte editorial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada