30 de setembre 2009

Moda japonesa al XV Saló del Manga

Seguim amb les novetats del XV Saló del Manga que se celebrarà del 29 d’octubre a l’1 de novembre a La Farga de L’Hospitalet (Barcelona). Ara és el torn de la moda japonesa:

La moda japonesa serà una de les estrelles del XV Saló del Manga, que comptarà amb convidats especials, tallers, una exposició i una passarel·la. La participació de dues ambaixadores de la cultura pop japonesa, escollides pel Ministeri d’Afers Exteriors de Japó, servirà per conèixer en profunditat les noves tendències d’aquell país. Misako Auki representa la moda Lolita, mentre que Yû Kimura s’identifica amb l’estilisme Harajuku, nom del barri de Tòquio de la roba japonesa pop. Està previst que totes dues facin una conferència i participin en una passarel·la del Saló.

Les tendències japoneses han arribat al nostre país. Els dissenyadors de moda espanyols que realitzen creacions inspirades en els nous estils japonesos de roba adreçats a un públic jove són cada cop més nombrosos. Una exposició situada a La Farga mostrarà el treball de sis creadors espanyols inspirats en aquest tipus de moda: Alba B. Pastor, Fidel David, María Valls, Ruth Miguel, Samuel Alarcón i Yolanda Villajos presentaran al públic assistent. També hi haurà un espai per a un taller de moda i estètica japonesa, on es transformarà una model amb maquillatge, perruqueria i vestuari. L’escenari del Saló del Manga es transformarà en una passarel·la de moda durant una hora el dissabte 31 d’octubre a la tarda. Allà, les models japoneses i espanyoles protagonitzaran una desfilada per mostrar als assistents les característiques d’una moda que cada cop té més fans.

Per entendre millor aquest fenomen que arrasa entre la joventut, no només de Japó sinó de bona part del món, es faran dues taules rodones, una amb les convidades japoneses i una altra amb creadors espanyols, on s’analitzaran els moviments originats al voltant de la J-Fashion i la seva repercussió al nostre país.

Aquí teniu una breu biografia de les dues ambaixadores convidades:

Aoki Misako
Mentre segueix amb la seva carrera d’èxit com a model per a revistes de moda, el febrer de 2002 és nomenada pel Ministeri d’Afers Exteriors japonès Ambaixadora Kawaii (cute) per fomentar la comunicació amb joves de tot el món a través de la moda. També és model per al catàleg de la firma Baby The Stars Shine Bright, popularitzada a molts països de tot el món gràcies a l’èxit de la pel·lícula Kamikaze Girls. Els fans d’Aoki estan repartits per tot el món, i la seva presència en les edicions 2008 i 2009 de la fira Japan Expo de París, a França, va ser molt corejada pel públic. Durant l’estiu de 2009 ha visitat Itàlia i Corea del Sud en qualitat d’Ambaixadora Kawaii.

Yû Kimura
Essent cantant del grup PEEP★4U i model per a revistes de moda, el mes de febrer de 2002 és nomenada pel Ministeri d’Afers Exteriors japonès Ambaixadora Kawaii (cute) per fomentar la comunicació amb joves de tot el món a través de la moda. Rep molta atenció la seva capacitat i sentit estètic per a reutilitzar roba usada amb què crear noves i originals propostes de moda. Va gaudir d’un gran èxit en el seu pas per les fires Japan Expo de París i Japan Italy de Roma l’estiu de 2009.

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada