26 de setembre 2009

Guanyadora del Concurs de Manga

Amb una mica de retard, aquí teniu la nota de premsa de FICOMIC sobre la guanyadora del Concurs de Manga del Saló del Manga d'enguany:

La dibuixant Carmen Hevia ha resultat la guanyadora del Concurs de Manga amb la seva obra El vol. Aquesta edició ha comptat amb 68 mangas a competició de diversos gèneres i estils. Els membres del jurat van ser Josep Maria Polls, guionista i cap d’estudis de l’Escola de Còmic Joso, David Vendrell, dibuixant i també professor de l’Escola Joso, Guillermo Bosch, il·lustrador i dissenyador d’exposicions, i Carles Santamaría, director del Saló del Manga.

En paraules de la seva autora, “el manga El vol és, des d’una perspectiva argumental, deutor dels contes clàssics on tenen lloc coses fantàstiques i inexplicables”. Gràficament, Carmen Hevia reconeix influències “de la il·lustració infantil-juvenil amb una mica de manga, i una altra mica de l’Estudi Ghibli, faldilletes frufrú i galtes vermelles”. L’autora té 22 anys, resideix a Gijón i tot just ha finalitzat el cicle superior d’Il·lustració.

La dibuixant es declara admiradora d’obres com Fullmetal Alchemist, de Himoru Arakawa, i xxxHOLIC, de les CLAMP. Dins del camp de l’anime, el seu referent és Hayao Miyazaki, director de pel·lícules com Porco Rosso o El viatge de Chihiro. Carmen Hevia no ha deixat d’assistir al Saló del Manga des de la setena edició. Respecte a la seva vocació professional, malgrat que li encanta el manga i el còmic, explica que li tira més la il·lustració infantil i juvenil.

Recordeu que el XIV Saló del Manga se celebrarà del 29 d’octubre a l’1 de novembre a La Farga de L’Hospitalet (Barcelona).
Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada