26 de setembre 2009

25a edició de la Mostra del Còmic de Cornellà

Del 19 d'octubre al 22 de novembre se celebrarà 25a edició de la Mostra del Còmic a Cornellà. El programa, molt complet, inclou el concurs que va originar la celebració de la mostra, així com exposicions i activitats diverses.

Exposicions

"El Jabato i la censura"
La violència explícita i l’erotisme, per mínim que fos, van ser els dos enemics dels censors de còmics del franquisme. Als anys 60 la censura es va tornar més forta, especialment pel que fa a la dona. Joan Ramis recull i posa nombrosos exemples dels efectes de la censura franquista en El Jabato, l’heroi estrella de la Massana Còmic 2009.

"Els autors locals del 25è Concurs de Còmics 'Ciutat de Cornellà'"
En la línia de promoure els joves dibuixants de Cornellà tindrem l'oportunitat d'apreciar els treballs realitzats i presentats pels joves participants al 25è Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà", una forma de reconeixement de la seva feina i de donar-la a conèixer.

"Còmic Made in Cornellà" - Dani Broto i Eric Orias
Exposició de Dani Broto i Eric Orias, dos joves autors cornellanencs que, amb estils diferents i tècniques diverses, tenen l’humor i la mirada irònica com a punt de referència a les seves historietes. El còmic serà el fil conductor d’una exposició en la qual no hi mancaran esbossos i dibuixos originals, per a poder observar les influències globals que han rebut al llarg de la seva trajectòria aquests artistes locals.

"1ers Premis Concurs de Còmics 'Ciutat de Cornellà' (1985-2009)"
Aquesta exposició recull els autors guardonats pel Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà" durant els seus 25 anys d’història i és una oportunitat per recordar l'evolució dels còmics dels darrers anys a través dels ulls i la ploma dels joves creadors.

Exposició del 25è Concurs de Còmics 'Ciutat de Cornellà'
22 d'octubre
Lliurament de premis, presentació de la publicació"Còmics a Cornellà 2009" i lliurament del 16è Premi "Ivà" al millor historietista professional 2009.
Aquesta exposició constitueix l'acte central de la Mostra i dóna a conèixer els treballs guanyadors i finalistes del 25è Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà", on els joves creadors fan del còmic el seu mitjà d'expressió artística.

Durant l’acte d’inauguració es farà l’entrega de premis del concurs, així com el lliurament del 16è premi Ivà que en aquesta ocasió el rebrà Carlos Areces, més conegut com Carlös, reconegut dibuixant i col·laborador de El Jueves, conegut també per la seva faceta televisiva a La hora chanante i Muchachada Nui.

"Racó de l'Ivà"
El Racó de l'Ivà, creat l'any 2003, coincidint amb el 10è aniversari de la seva desaparició, ens recorda l’enyorat dibuixant amb una col·lecció d'obres (dibuixos, il·lustracions i historietes dedicades a l'Ivà) realitzades pels historietistes professionals guardonats amb el premi Ivà.
Inauguració: 28 d’octubre a les 20 h

"Maikel. 11.112 dies dibuixant"
Amb motiu de complir-se els 30 anys com a dibuixant de Maikel, Miguel Ángel García (Cornellà de Llobregat, 1961), la ciutat vol retre un homenatge a aquest cornellanenc per reconèixer la labor i la feina feta tant artística com de difusió del món del còmic. Aquesta exposició serà un recorregut des dels seus inicis fins les seves creacions actuals, incloent la seva sèrie Seguridasosiá que es publica setmanalment des de fa 19 anys a la revista El jueves.

"Visions de futur"
(Escola de Còmics JOSO)
Tot i el flirteig amb l’equivoc i la doble intenció, el lema “Visions de futur” defineix amb notable grau d’encert el rerefons de la mostra, que no és altre que la demostració d’una evidència; la constatació del talent artístic que, com un poderós telescopi, ens apropa al brillant futur professional d’una trentena de nois i noies amb denominació d’origen: Escola Joso.

"Vinyetes d'actualitat. Les notícies en clau d'humor" - Albert Pallarés
Aquesta exposició és un recull de les tires de premsa que publica el dibuixant Albert Pallarés a l'edició de Catalunya del diari El Mundo i on, cada dia podem veure com, amb un toc d'humor, tracta l'actualitat.

Creació de còmics
El grafitti deixa la seva empremta a la BCC
Joves artistes de Cornellà proposen una nova imatge per a la Secció de Còmic de la Biblioteca Central.

Creació de vinyetes gegants a càrrec de Carlos Azagra, i joves artistes de Cornellà.

Còmic en directe: “VIZCARRA, caricatura en directe”
Vizcarra, el millor caricaturista de l’actualitat, conegut sobretot pels seus treballs en el setmanari satíric El Jueves, realitzarà en directe caricatures dels assistents i ens explicarà el seu procés de creació.

Més informació:

TRAILER Servei d’Informació Jove
(Centre Cultural Joan N. García-Nieto), carrer Mossèn Andreu, 17 - 08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 376 35 61 - Fax 93 376 38 50. E-mail: trailer@aj-cornella.cat
Web: http://nou.cornellaweb.com/ca/Joventut.asp

Organitza:
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
20.000J
Còmics a Cornellà
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya – Departament de cultura i mitjans de comunicació
Centre de Normalització Lingüística
Edicions La Cúpula
Edicions El Jueves
Edicions Glénat
Edicions B
Editorial Planeta DeAgostini
Editorial Ivrea
Norma Editorial
Escola de Còmic Joso
Setmanari El Triangle
Viu Cornellà

Col·laboració:
Biblioteca Central de Cornellà
El Diván de los Sentidos
La Fragua
Amaníaco ediciones
La Massana Còmic
FICOMIC El Mundo


Font: Departament de Joventut de l'Ajuntament de Cornellà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada