26 de juliol 2009

Okko. El cicle de l’aigua I


Okko. El cicle de l’aigua I
Hub
Okko. Le Cycle de l’Eau I FR
Rossell Comics
48 pàgs.
15,95 €


L'any 1108 del calendari oficial de l'imperi de Pajan. En aquest període tumultuós, anomenat comunament l'era Asagiri o l'Era de la Boira, els clans majors lluiten des de fa dècades els uns contra els altres per fer-se amb el poder. Lluny dels camps de batalla, Okko, el ronin sense amo, comanda un petit grup de caçadors de dimonis i va amunt i avall de les terres de l'imperi. L'acompanyen Noburo, singular gegant que amaga la seva identitat darrere d'una màscara vermella, i el monjo Nashin, bonze estrambòtic i gran amant del sake. Aquest últim té la facultat d'invocar les forces de la natura i de comunicar-se amb elles. Tikku, jove pescador, recorrerà a Okko per retrobar Petita Carpa, la seva germana, raptada per una horda de pirates. Però una missió com aquesta té un preu... Arrossegarà els quatre aventurers molt més lluny del que havien imaginat...

Una de les sorpreses més agradables que vam tenir els amants del còmic en català el darrer Saló del Còmic de Barcelona va ser la publicació, per part de Rossell, d’aquesta excel·lent BD de Hub que fins ara només podíem llegir en espanyol (o francès, és clar). Aquest primer àlbum enceta el Cicle de l’Aigua, format per dos toms i que continua amb el Cicle de la Terra. De moment, ja tenim a les llibreries l’àlbum que enceta la història i ara només ens cal no haver d’esperar gaire per poder llegir els toms següents.

És habitual en el còmic europeu, com bé sabreu, utilitzar el gènere històric i explotar, per exemple, l’època medieval. En aquest cas la particularitat és que ens trobem davant de samurais, monjos i dimonis, en ple imperi de Pajan. El protagonista que dóna nom a la història, Okko, és un ronin (samurai sense amo) que, acompanyat per Noburo, un gegant que s’amaga rere una màscara vermella, i per Nashin, un monjo aficionat al sake, es trobarà enmig d’una perillosa aventura quan Tikku, un jove pescador, recorri als seus serveis per trobar la seva germana, Petita Carpa, raptada per uns pirates. Aquest fet portarà els protagonistes a enfrontar-se a quelcom més que una simple horda de pirates, com hauran de comprovar ben aviat. Les espases i la destresa dels guerrers serà posada a prova, però també tindran molta importància la màgia i el poder dels esperits.

La part gràfica és, sens dubte, un dels encerts de l’àlbum. Els dibuixos i el color són simplement espectaculars i destaquen tant les escenes de lluita (farcides d’espectaculars moviments) com els detallats i preciosos escenaris en els quals es desenvolupa la història. Tota una delícia per a la vista.

La publicació d’aquest àlbum en català és una excel·lent notícia, ja que ens trobem amb un àlbum d’una gran qualitat, tant pel que fa a la part gràfica com a la part narrativa. Com sempre, l’edició de Rossell és excel·lent i només hem de lamentar la més que possible pèrdua de lectors potencials que no compraran el còmic en català perquè ja tenen l’edició en castellà (no és el meu cas, aquest cop).

Nightwing80

Ressenya de fonamental a ComiCat

2 comentaris:

  1. esperem que no es quedi en un intent... ja seria hora que el còmic europeu aparegués a les llibreries en català!

    ResponElimina
  2. Pel Saló del Còmic em vaig comprar el primer tom hi vaig quedar satisfet. Espero que com dius no quedi en un intent i que properament tinguem el segon tom a les mans.

    ResponElimina