12 de maig 2009

Novetat de Rosell pel maig

Rosell Còmics ens presenta les seves novetats català pel mes del Saló, més BD en català:
OKKO 1 El cicle de l’aigua
HUB
Album cartoné 23,8 x 31,6 cm.
48 págs. Color
ISBN 978-84-612-9126-7
15,95 €

Sinopsi: L’any 1108 del calendari oficial de l’imperi de Pajan. En aquest període tumultuós, anomenat comunament l’era Asagiri o l’Era de la Boira, els clans majors lluiten des de fa dècades els uns contra els altres per fer-se amb el poder. Lluny dels camps de batalla, Okko, el ronin sense amo, comanda un petit grup de caçadors de dimonis i va amunt i avall de les terres de l’imperi. L’acompanyen Noburo, singular gegant que amaga la seva identitat darrere d’una màscara vermella, i el monjo Nashin, bonze estrambòtic i gran amant del sake. Aquest últim té la facultat d’invocar les forces de la natura i de comunicar-se amb elles. Tikku, jove pescador, recorrerà a Okko per retrobar Petita Carpa, la seva germana, raptada per una horda de pirates. Però una missió com aquesta té un preu... Arrossegarà els quatre aventurers molt més lluny del que havien imaginat...

Sobre l’autor

Humbert Chabuel (Annecy, 1969) conegut com “Hub”, va estudiar a una escola de dibuix de Lyon per a desembarcar al París de 1992 com a dissenyador, juntament amb Moebius i Mézières, de la pel·lícula de Luc Besson El 5é element. Ben aviat fundaria el segell artístic "Oki Doki" amb el qual va desenvolupar treballs en publicitat, videojocs i direcció d’art per a televisió. No obstant això, la historieta li permetia desenvolupar-se amb major llibertat i domini de tot el procés creatiu, pel que es va decidir a escriure i dibuixar la serie "Okko", que va començar la seva publicació l'any 2005 en l'editorial Delcourt amb un gran èxit de vendes. Chabuel consagra una admiració merescuda a autors com Hergé, Miyazaki o Michetz.

2 comentaris:

  1. Però quina ràbia que em fa que els treguin en català després que en castellà!

    ResponElimina
  2. Doncs a mi el que em molesta és que Rossell treu unes sèries la mar d'interessants i molt ben seleccionades, però no passa mai de la primera entrega. Amb la qual cosa et quedes penjadíssim i sense poder completar la història. I el pitjor de tot és que els hi envies un correu preguntant quan sortirà tal o qual cosa i no et responen.

    La veritat, no sé que en treuen de comprar drets exclusius d'obres tan interessants si no els hi donen sortida: ells no fan negoci i nosaltres els lectors ens quedem amb les ganes de completar les històries.
    Com diria aquell, és com "el perro del hortelano, que ni come ni deja comer"

    ResponElimina