13 d’abril 2009

Viena Edicions publica "Els últims invents de Ramón Sabatés"

ELS ÚLTIMS INVENTS DE RAMON SABATÉS

Textos: Sergi Freixas i Jordi Garriga
Pàgines.: 176
Format: 24 x 32 cm
Impressió: a color
Enquadernació: tapa dura folrada amb sobrecoberta
PVP: 36 €
ISBN: 978-84-8330-517-1

Un homenatge al dibuixant de l’inefable Franz de Copenhague i els seus «Grandes inventos del TBO»

Durant molts anys, Ramon Sabatés va ser un dels dibuixants més coneguts de la mítica revista infantil i juvenil TBO, on el seu Profesor Franz de Copenhague, setmana rere setmana, presentava els seus estrambòtics invents i els explicava minuciosament.

Sens dubte, els anys del TBO van ser uns bons anys per a Ramon Sabatés. Però així com la llarga singladura del TBO original quedà estroncada a partir dels anys vuitanta, incapaç d’adaptar-se als canvis dels temps, també el dibuixant es va trobar amb greus dificultats econòmiques. I, tristament, tot el que li quedava de la seva prolífica carrera com a dibuixant era una col·lecció de 55 làmines originals dels Grandes inventos.

En conèixer la seva situació, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (Cetib) es va comprometre a adquirir les làmines originals que Sabatés, perit mecànic de formació, conservava curosament i a fer realitat el seu somni, que era poder veure els seus últims Grandes inventos en una exposició monogràfica que conforma, avui, una col·lecció permanent.


1 comentari: