07 de maig 2009

Valònia i el Museu Hergé

El rei del belgues o algun dels seus subtits, han pensat en nosaltres. Saben que els habitants d'aquestes terres ens va el tema de les vinyetes. Han editat un fulletó en català sobre les activitats al voltant del còmic que es realitzen a la Valònia. Recordem que a Brusel·les en un edifici Art Nouveau hi ha el Centre Belga del Còmic que celebra els 20 anys d'existència al 2009. Al Saló del Còmic de Barcelona hi haurà un stand i una exposició fotogràfica dedicat al còmic a Valònia.

Els catalans diuen que solem fer les coses ven fetes, però tardem una mica en acabar-les. La Catedral de Barcelona es va començar al segle XIII i 600 anys més tard es va acabar la façana. El nostre Museu del Còmic que fa anys i panys que s'en parla, sembla que es cou al ritme habitual dels projectes que interessen poc a nivell de govern. Per fer-nos denteta a Louvain-la-Neuve el dia 22 de maig, data de l'aniversari del naixement d'Hergé, s'inaugurarà el Museu Hergé.


Aquest museu situat a 32 km. de Brusel·les obrirà les portes al public el 2 de juny. La primera pedra del Museo Hergé va ser col·locada per Fanny Rodwell, vídua d'Hergé i presidenta dels Estudis Hergé, el 21 de maig de 2007. El Museu, amb una superfície de 3600 m², i forma de prisma allargat sembla flotar dins un bosc de vells arbres. L'arquitecte que va rebre el premi Pritzker, Christian de Portzamparc és qui ha dissenyat el projecte que comenta en un video en francés.

1 comentari:

  1. je,je... anima't la Sagrada Familia porta molt fet amb nomes 120 anys... ens anem superant...

    ResponElimina