02 d’abril 2009

Scott McCloud Confirmat al 27è Saló del Còmic de Barcelona

El 27è Saló del Còmic comptarà amb la participació d’un autor i teòric del còmic de renom internacional com és Scott McCloud.

Aquest dibuixant i teòric nord-americà (Massachussets, 1960) es va iniciar al món del còmic l’any 1984 creant la sèrie de culte Zot!, publicada per Eclipse Comics fins l’any 1990 i que editarà a Espanya Astiberri coincidint amb el Saló del Còmic.

La seva tasca com a teòric del còmic li ha valgut el reconeixement tant dels lectors com dels propis professionals del medi. Amb La revolución de los cómics (Norma Editorial, 2001) va mostrar una exploració del passat, present i potencial futur de l’art seqüencial. Entender el cómic: El arte invisible (Astiberri, 2005), publicat originalment l’any 1993, s’ha convertit en un autèntic clàssic i en un dels llibres més ambiciosos sobre el còmic publicats fins avui. A Hacer cómics (Astiberri, 2007) aborda la creació de còmics des d’un punt de vista més pràctic. Ha estat nominat dotze vegades als premis Eisner i Harvey. Actualment està treballant en la seva propera novel·la gràfica, L'escultor.

L’artista assisteix al festival per a participar al cicle de conferències El paper del còmic en la cultura del segle XXI, que organitza FICOMIC amb la col·laboració de CEDRO i el Gremi d’Editors de Catalunya.

Nota de premsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada