21 d’abril 2009

Presentació de La Pedra del Diable a Parets del Vallès

La Pedra del Diable és el títol del còmic que es presentarà el proper 23 d’abril, a les 17.15 h, a la plaça de la Vila de Parets del Vallès, durant els actes programats amb motiu de la diada de Sant Jordi. El còmic, il·lustrat per Martí Torras i amb textos de Miquel Desclot, està basat en la Llegenda de la Pedra del Diable. Història de l’Elisenda i en Marcel, escrita per Mercè Alcayna segons la idea original de Jaume Paris i Cristina Martín.

La presentació comptarà amb la participació de la colla de Gegants de Parets, una component de la qual, Marta Garcia, explicarà la llegenda al públic. La Pedra del Diable és una història d’amor enmig de la lluita del bé i el mal per la reconstrucció de l’església de Parets.

En aquesta publicació, Martí Torras ha donat forma als personatges i ha afegit un toc d’enginy al text que ha donat com a resultat un conte amè i divertit pensat per a totes les edats. El textos són obra de l’escriptor i poeta barceloní Miquel Desclot, guardonat amb el Premio Nacional de Literatura Infantil l’any 2002 pel llibre Més música mestre! i creador dels diàlegs de la versió de la llegenda que s’escenifica a la plaça de la Vila durant la Festa Major d’estiu.

Amb aquesta iniciativa, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Parets vol promoure la cultura popular, recuperar les festes i tradicions que ens identifiquen com a poble i mantenir viva la llegenda facilitant-ne la seva difusió. Inicialment s’han editat 2.500 exemplars que es distribuiran gratuïtament als alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles de Parets, als diferents centres educatius i a les biblioteques municipals. Els exemplars restants podran ser adquirits al Centre Cultural Can Rajoler.

Font: Ajuntament de Parets del Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada