20 d’abril 2009

Novetat: Torna Serrallonga 1640

Seguim amb més novetats de còmics en català per Sant Jordi (no podria ser així tot l'any?). Aquí teniu la nota de premsa de la publicació de Torna Serrallonga 1640, que ens ha enviat amablement Ricard Dilmé, autor del còmic.

Aquesta Diada de Sant Jordi es posarà a la venda un nou còmic que reprèn la figura del bandoler Serrallonga: Torna Serrallonga 1640, amb guió i dibuix de Ricard Dilmé, un autor no professional que els anys vuitanta ja havia publicat un còmic centrat en la biografia del mític bandoler de les Guilleries.

Torna Serrallonga 1640 sols se serveix d’una part de la biografia del bandoler i juga amb la ficció que aquest no va ser executat el 1634, sinó que va escapar del botxí i va emprendre un nou compromís amb la història. La ficció el situa de ple en els esdeveniments de la Revolta dels Segadors de 1640, participant ell i els seus companys en els fets que van ocórrer a la plana de la comarca de la Selva.

Segons l’autor: “la pretensió del còmic és donar una dimensió més heroica del bandoler, reivindicant així l’interès per personatges catalans que facin contrapès a tant d’heroi que ens arriba de fora; com també posar en valor uns territoris que ens són propers i que van tenir un protagonisme vital en la història del nostre país amb la Revolta dels Segadors”.

L’edició del llibre conté, a més del còmic que es desenvolupa al llarg de 56 pàgines una guia explicativa i fotogràfica dels llocs on va viure el bandoler i on discorre la llegenda, des de les Guilleries a la Catalunya Nord, passant per la plana de la comarca de la Selva on van tenir lloc els esdeveniments de la Revolta dels Segadors. Es fa especial referència a Viladrau, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners, que esdevenen l’eix vital del bandoler (on va néixer, va viure i van capturar el bandoler). L’edició ha comptat amb el suport d’aquests tres ajuntaments i de la Diputació de Girona.

Font: Ricard Dilmé

1 comentari:

  1. Als anys vuitanta (1985) va dibuixar "La vida i la mort de lo bandoler Serrallonga". Es va publicar en format d'àlbum a Edicions Ressò, Santa Coloma Farners (1988).
    Bon retorn Ricard !

    ResponElimina