15 d’abril 2009

Imatge i còmic a la Universitat de Bellaterra

L’any 2009 es compleixen quatre-cents anys de l’expulsió dels moriscos per Felip III de Castella. Amb motiu d’aquesta commemoració s’organitza arreu de l’Estat espanyol, una sèrie d’actes que des de diferents perspectives volen fer una anàlisi d’aquest episodi històric singular.

En aquest context, el 16 i 17 d’abril de 2009, el Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra, organitza un congrés que, anant més enllà de l’àmbit universitari, i sota el títol d’Imatge i còmic. De Fortuny al Capitán Trueno. L’imaginari sobre el món àrab i l’Islam, estudiï i reflexioni a l’entorn de la imatge gràfica que des d’Occident s’ha donat del món àrab –des de la pintura de Fortuny i les seves estampes populars marroquines fins a la representació que se’n fa en un mitjà de comunicació de masses com ara el còmic— i que alhora ofereixi una revisió innovadora del mutu desconeixement entre els mons occidental i oriental que va suscitar fets com l’expulsió dels moriscos.

Les inscripcions estan ja tancades per aquest congrés. Facultat de Ciències de la Comunicació. Edifici I. Campus de la UAB. Bellaterra (Cerdanyola del Vallés).

Font: UAB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada