25 de març 2009

L’Hospitalet és la primera opció per acollir el Museu Nacional del Còmic

El conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manel Tresserres, ha confirmat que L’Hospitalet del LLobregat és la primera opció per acollir el Museu Nacional del Còmic, tot i que la conjuntura econòmica actual està suposant un fre per al projecte. Tresserres ha fet aquestes declaracions davant la premsa en finalitzar la visita institucional que ha realitzat avui a L’Hospitalet acompanyat per l’alcaldessa Núria Marín.

El conseller ha visitat en primer terme el centre cultural metropolità Tecla Sala i la biblioteca central de L’H i posteriorment l’edifici de l’Harmonia. En acabat, s’ha referit a la possibilitat que L’H sigui la seu del futur Museu del Còmic, una idea que ja havia anunciat durant la passada inauguració del Saló del Manga.

“L’Hospitalet és la primera opció, però la conjuntura econòmica no ens està permeten gaires alegries”, ha dit. “És important que apostes de país es facin a ciutats com L’Hospitalet. L’entorn metropolità ha d’acollir enclaus culturals de referència. Ja que l’equilibri territorial no només passa per descentralitzar equipaments i dur-los terres endins. Per tant cal trobar un equilibri ponderat d’oferta distribuïda també en el cinturó metropolità. A més, L’H és la segona ciutat de Catalunya i això s’ha de notar”.

L'altre projecte que hi ha en els Països Catalans es un Museu del Còmic a La Massana (Andorra).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada