31 de desembre 2008

Exposició sobre còmic i futbol al Saló

Acabem el 2008 amb les primeres activitats confirmades del proper Saló del Còmic de Barcelona del 2009. Aquí teniu la nota de premsa de Ficomic sobre l'exposició Vinyetes en fora de joc:


Una de les novetats destacades del 27 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc del 29 de maig a l’1 de juny a Fira de Barcelona, és l’exposició titulada Vinyetes en fora de joc. La mostra explorarà la relació entre la historieta i l’esport rei a través dels còmics publicats a Espanya. Jaume Capdevila Kap, dibuixant i humorista gràfic en premsa esportiva, serà el comissari de l’exposició que comptarà amb l’assessorament de Joan Navarro, reconegut especialista, col·leccionista i editor de còmic.


L’exposició permetrà veure pàgines originals i publicacions de còmics tan populars com Capità Tsubatsa (també conegut com Oliver i Benji), Curro Corner, Eric Castel, Ronaldinho Gaucho o Porquinho, sense oblidar-nos de les historietes clàssiques com Pepe El Hincha de Peñarroya o els àlbums protagonitzats per Mortadel·lo i Filemó que han tingut com a tema central el futbol. L’exposició tindrà un apartat dedicat a l’humor gràfic sobre futbol que apareix a la premsa esportiva, a més de revistes satíriques com Xut!, El País del Sidral, Futbolín o Barrabás. També tindran cabuda els dibuixos de mascotes tan populars com Naranjito del Mundial de 1982 celebrat a Espanya, convertit en tota una icona gràfica.


L’exposició recollirà còmics editats o llicenciats pels mateixos clubs de futbol, molts d’aquests amb motiu de la commemoració de l’aniversari del naixement del club. Un dels autors més reconeguts del còmic contemporani és Max, que va guanyar l’any 2007 el Premi Nacional del Còmic i que cal recordar que va ser l’autor de la mascota del centenari del FC Barcelona.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada