25 d’octubre 2008

Pirates (quarta part)

Zinzin dueño del mundo

Em sap greu dir-vos que Tintín va morir poc temps després de fer-ho el seu creador Hergé (Georges Remi, 1907-1983). El que resta viu es el seu germà bessó Zinzin. Una mica com Jeckil i Hide, Zinzin representa l’antítesis del que es Tintín. Zinzin es un personatge amoral, violent i que vol dominar el món. En el còmic que ens ocupa ha aconseguit robar la línia clara i fabricar uns robots que volen donar literalment per el darrera a tot el món. L’inspector Lanceval protagonista de l’aventura seria un clon de Tintín o sigui un personatge totalment positiu.

El Genio maléfico i Zinzin dueño del mundo, editats a França al 1985 i distribuïts llavors per la llibreria Continuarà de Barcelona atrauen per la seva petita mida, 9,5 x 7 cm. Tenen 22 pàgines a color però amb el mateix format del Tintin clàssic, cartoné amb llom entelat. Els dibuixos i el guió són excel·lents, molt per sobre del nivell habitual en les parodies. L'autor és Exem. En el còmic surten molts dels personatges habituals de Tintín i altres creats també per Hergé com Jou, Zette i Jocko o Quico i Flupi.

Especialment divertides son les clucades d’ull que fa l’autor als seguidors majors d’edat de Tintín. El coet espacial de Objectiu: la Lluna s’ha transformat en una xeringa creada per Zinzin per els drogoaddictes. Lanceval per fer confessar als dolents, els tortura llegint un llibre de Baden Powell. Quan s’alliberen els presoners de la línia clara, el fill de l’honorable Wank-Gen-Xié de El Lotus Blau seguint amb el seu hobby preferit apareix amb el cap tallat de Serafí Llantió. El gos de Lanceval es diu Ergé.

De Zinzin dueño del mundo es va fer una edició de 500 exemplars més 4 de numerats.

Jordi Riera


Pirates I
Pirates II
Pirates III

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada