27 d’octubre 2008

La colla mata-degolla d’Edward Gorey

Nota de premsa d'Angle Editorial:

LA COLLA MATA-DEGOLLA

Autor: Edward Gorey
PVP: 9,90 €
ISBN: 978-84-96970-63-2

Angle Editorial
Col·lecció El far, 12
Rústica, 64 pàgines
Traduccio de Jordi Punti

Un abecedari tètric pels devots de l’humor negre: un llibre de dibuixos per a adults

Clar predecessor de Tim Burton, Edward Gorey va ser un dels autors i il·lustradors nord-americans més personals i originals de la segona meitat del segle XX. Paradigma del macabrisme i de l’estètica gòtica, és autor d’un centenar de llibres il·lustrats i ha il·lustrat obres d’autors tan reconeguts com Chesterton, H. G. Wells, Bradbury i Poe.

Durant molt de temps, els editors van rebutjar la seva obra per considerar-la políticament incorrecta i pel seu humor negre, absurd i morbós. Les seves creacions no van arribar al gran públic fins l’any 1972 quan l’editorial Putnam va publicar Amphigorey, un recull de les seves obres. Després d’això Gorey va ser elevat a la categoria d’autor de culte.

Angle Editorial presenta, per primer cop a Espanya, les obres soltes, tal com les va concebre el seu autor. Comencem amb La colla mata-degolla, en edició bilingüe.

Edward Gorey

Va néixer a Chicago l’any 1925 i va morir l’any 2000 a la seva casa de Cape Code, que ell mateix va batejar com a Elephant House. Va estudiar Belles Arts a la seva ciutat natal i Filologia Francesa a Harvard, i va treballar com a director artístic a l’editorial neoyorquina Doubleday. Per les nits es dedicava a la creació dels seus propis llibres. Va col·laborar com a il·lustrador a Squire, Vogue, The New Yorker o Playboy. La seva primera i peculiar mininovel·la, The Unstrung Harp (en preparació a Angle Editorial), va aparèixer l’any 1953.

Més informació al web d'Angle Editorial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada