15 d’octubre 2008

Les xilenes Acuarela al Saló del Manga

Acuarela és el nom artístic del duo format per les autores xilenes María Victoria Rivero i María José González (Vicky i Pepi), dues amigues de 26 anys que es van conèixer a l’institut d’art i van decidir convertir la seva afició al maga i a l’anime en la seva professió, una afició que les va impulsar a fundar, juntament amb altres amigues, el grup BitterSweet, però un temps després es van separar per crear Acuarela. Ja havien publicat alguns treballs al seu país quan el projecte Obsession va guanyar la segona edició del concurs manga de Norma Editorial, el premi del qual era la publicació de la història esbossada al projecte. Aquesta història es presentarà en un volum autoconclusiu en aquesta edició del Saló del Manga. Per a elles, el XIV Saló del Manga de Barcelona significarà el debut al nostre país amb Obsession, una història plena de frescor i humor protagonitzada per Camila, una jove universitària, i Damián, el seu amor secret.

Tot i que consideren que el seu primer treball fou el shojo Remember, un manga que van realitzar per a un examen de final de semestre, el seu primer manga professional fou el fanzine Cute!, un manga que van autopublicar a la Animexpo xilena. Són unes de les autores habituals d’aquest certamen, editant en cada edició un nou treball. Però no només dibuixen manga, sinó que diversifiquen el seu treball repartint el seu temps entre el còmic, l’animació i altres camps relacionats amb la il·lustració. Van realitzar el cartell promocional de l’edició de 2005 del Saló del Manga de Jerez de la Frontera i la caràtula per a un CD del grup espanyol Charm. També col·laboren amb companyies de serveis telefònics del seu país que permeten descarregar les seves il·lustracions per personalitzar els telèfons mòbils. A part de la realització d’Obsession, els darrers temps s’han centrat més en l’animació: han realitzat storyboards, cartes, dissenys de personatges i animacions per a diverses famoses sèries de televisió xilenes, com per exemple Pulentos i Juhni. Hi ha més informació sobre elles i els seus treballs a www.grupoacuarela.com.

Victòria i Pepi estaran present al XIV Saló del Manga de Barcelona per presentar Obsession, el seu primer treball al nostre país. A part de la presentació oficial del seu treball dins del marc del Saló del Manga, realitzaran diverses sessions de signatures, se’ls dedicarà una exposició i participaran en diversos esdeveniments d’aquest Saló per donar-se a conèixer entre el públic del nostre país.

Fonts: Mihoshi, FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada