30 de setembre 2008

Set de Còmic a Lleida

A la ja tradicional cita del Saló del Còmic i del Saló del Manga, a Barcelona i a l'Hospitalet de Llobregat, respectivament, a la celebració, entre d'altres, de la Setmana del Còmic de Tarragona, de Còmic Nostrum a Palma, del Festival del còmic de Torroella i l'Estartit, de La Massana Còmic a Andorra i d'Unicomic a Alacant cal sumar-hi, enguany, una nova iniciativa: Set de Còmic a Lleida.
La ciutat de Lleida celebrarà Set de Còmic, la primera convenció de professionals d'aquest sector, els dies 21 i 22 de novembre de 2008. La trobada comptarà amb la presència d'autors, editors, distribuïdores, llibreries i premsa especialitzada. Aquesta nova convenció arriba en un moment d'auge del còmic com a mitjà d'expressió artística i literària, després d'una llarga tradició d'autors i de publicacions de referència. La recent creació de dos premis nacionals, concedits pel Ministerio de Cultura i per la Conselleria de Cultura de la Generalitat, són una mostra d'aquesta major presència del còmic entre el públic general.

Set de còmic vol afavorir el creixement d'aquesta tendència. És per aquest motiu que convida als diferents professionals implicats a analitzar la situació, a debatre i a llençar idees que contribueixin a reforçar el conjunt del sector i a generar nous projectes i negocis. L'objectiu de la convenció és cohesionar i afavorir la comprensió mútua del treball realitzat per empresaris, treballadors, periodistes, escriptors, dibuixants... En definitiva, de tothom qui forma part de l'engranatge del vuitè art.

La directora de Set de Còmic és Esther Vázquez (propietària de la llibreria Lleida Còmics-Norma Còmics Lleida), la direcció d'art va a càrrec de Víctor Rivas i de Josep Maria Cazares, i la producció executiva, de Suggeriments S.C.P.

A banda del "congrés", els assistents també podran gaudir de l'art de les vinyetes amb exposicions, en les quals hi haurà un record molt especial per a la brillant trajectòria del còmic a Espanya, i la presentació d'una nova publicació. El programa d'actes encara està en procés d'elaboració.

2 comentaris:

  1. Mmm... Ara que ho dius...
    Només sóc el missatger: he traduït la notícia tal i com apareix al bloc de Set de Còmic. :o

    ResponElimina