23 de setembre 2008

Glénat publicarà Serrallonga

Glénat anuncia al seu web la propera publicació de l'adaptació en còmic de la sèrie Serrallonga que TV3 emetrà a meitats d'octubre. Aquesta versió en vinyetes anirà a càrrec de Niki Navarro al guió i de Quim Bou a l'apartat gràfic. Una molt bona notícia, sens dubte.


Joan Sala, àlies Serrallonga, va ser un mític bandoler català del segle XVII obligat a convertir-se en lladre de camins a causa de la misèria de l’època. Serrallonga va combatre contra les tropes espanyoles poc abans de la Guerra dels Segadors.

Ara TV3 i Televisió Espanyola, en associació amb la productora Oberon Cinematogràfica (Antonio Chavarrías) han adaptat a la petita pantalla la vida de Serrallonga, donant-li dimensió de mite i transformant-lo en heroi d’emocionants aventures a través d’una minisèrie de dos episodis de 75 minuts de duració cada un. L’obra, dirigida per Esteve Rovira (El cor de la ciutat , Nissaga de poder), i amb la col·laboració en el guió del dramaturg Jordi Galcerán, s’estrenarà a meitat d’octubre a Tv3. El repartiment està encapçalat per Isak Férriz al paper de Serrallonga i David Selvas com el seu etern enemic Antic. A més, també hi participen nombrosos intèrprets de la categoria d’Olalla Escribano, Núria Gago, Sergi Mateu o Mercedes Sampietro.

Glénat es va involucrar de seguida en una luxosa adaptació a còmic de Serrallonga. La Niki Navarro ha estat l’encarregada de portar a terme la transformació del guió de la minisèrie a historieta. Per tal de realitzar la complicada vessant gràfica, el projecte ha tingut la ser de contar amb un excel·lent professional del còmic, Quim Bou (Orn). A més de ser un dibuixant expert en el gènere d’aventures, Bou és un enamorat de la terra i la història catalanes, que li han proporcionat la motivació necessària per elaborar en només tres mesos les treballadíssimes 66 pàgines que composen aquest còmic.

Serrallonga, el còmic, és un producte de primera qualitat, amb un estil gràfic molt proper a l’escola franco-belga i una factura visual que els situa a anys llum en resultats artístics al comú de les adaptacions de cinema a còmic que solen fer-se als Estats Units. Com si d’una superproducció de Hollywood es tractés, el novelista Rafael Vallbona també s’ha encarregat de realitzar la corresponent adaptació literària del guió original de Serrallonga. Es tracta, doncs, d’un llançament mediàtic amb presència en TV, còmic i literatura, casi sense precedents al nostre país.
Font: Glénat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada