20 d’abril 2008

Premi ComiCat 2008 al Millor Guionista

Millor guionista editat (traduït o publicat originalment) en català l'any 2007:
Alan Moore per Watchmen

Durant l'any 2007 Planeta amb la col·laboració de Columna Edicions ens va publicar en llengua catalana el que està considerat per molta gent com el millor còmic de la història i que està guionitzada per aquest polifacètic autor: Watchmen. Un resultat poc sorprenent donada la magnitud de la obra que ens han publicat en la nostra llengua i la quantitat de gent que la reverencia.

En el segon lloc s'ha produït un empat entre dos autors que en la obra que els va ser publicada en llengua catalana durant l'any passat van realitzar tant el dibuix com el guió. De Ralf König la editorial Glénat ens va sorprendre publicant la hilarant L'home desitjat. Ralf König és un dels autors europeus actuals amb una visió més àcida sobre el món dels homosexuals i evidentment de la societat actual. I Dolmen Editorial va publicar el primer volum de Orn, Història Universal del català Quim Bou. Una obra que promet molt i de la que aquest any ja se n'ha publicat el segon volum i n'està prevista la publicació del tercer.

En tercer lloc trobem Paul Karasik. Angle Editorial, una editorial que normalment no publica còmics, va publicar La ciutat de vidre que està guionitzada per l'americà Paul Karasik. Un còmic basat en la novel·la de Paul Auster que està considerat un dels cent millors del segle XX.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada