03 d’abril 2008

Exposició Geografies Humanes de Miguelanxo Prado

La Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra (C/Segre, 24-32) de Barcelona inaugurarà el dijous 17 d'abril, coincidint amb l'inici del Saló del Còmic, l'exposició Geografies Humanes amb una selecció d'originals de Miguelanxo Prado. La mostra, que es podrà visitar fins al 17 de maig, s'inaugurarà a les 19:30 hores amb una conferència i una trobada del genial artista gallec amb el públic a la sala d'actes de la biblioteca.

L’obra de Miguelanxo Prado es mou sempre a la recerca de personatges, de vivències, de sentiments, d’indrets; o sigui de la vida. En el seu traç desenvolupa una manera de veure el món que barreja fantasia i realitat amb un clar alè poètic. Prado ens retorna la crueltat, la feblesa i la bellesa del món tamisats en textures que es reinventen a si mateixes.

Aquesta exposició és un passeig per les enriquidores i complexes línies de les geografies humanes, d’un horitzó llunyà i proper a la vegada, d’una mirada molt personal a l’entorn i a l’interior, una mirada evocadora de tots aquells mons que Prado interpreta amb un traç inconfusible.

L’itinerari de l’exposició transcorre al llarg de:

  • Territori 1: El mirall del futur: El destí de l’ésser humà és un afegit de circumstàncies que el desborden. El suport de la ciència-ficció és, a vegades, el mirall més clar per a reflectir el passat des del futur.
  • Territori 2: Calidoscòpi irònic: L’horitzó més proper, el quotidià, amaga sota un traç ple d’ironia una realitat crua i fins i tot salvatge, però no absenta de calidesa i de personatges entranyables.
  • Territori 3: Illes: Des d’una illa tot és horitzó. La illa implica, potser, soledat, potser companyies poc volgudes; però d’illes, a part de les físiques, n’hi ha de personals. Perquè en el fons, tot ésser humà és una petita illa.
  • Territori 4: D’altres móns, d’altres travessies: L’univers, en general, és un territori que aporta essències de tota mena al trencaclosques del món. Aquí revisarem les essències apaivagades o turmentoses dels mars; les enriquidores dels ports com a asil o refugi; les sorprenents de la fauna més diversa; les misterioses de les cruïlles; les personals dels retrats o les angoixoses dels extraviats. Totes les línies de l’univers de Miguelanxo Prado.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada