10 de març 2008

Exposició "De Superman a Spiderman" a Vilanova i la Geltrú

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú dedica el mes de març al món del còmic, i més concretament, al món dels super-herois que tant extensament ha estat tractat als còmics nord-americans. Per aquest motiu, i per tal de complementar les activitats que es realitzaran, la Biblioteca editarà una guia de lectura sobre els còmics de super-herois i exposarà materials relacionats com ara còmics signats, marxandatge, etc.

Des del 14 de març fins al dissabte 5 d'abril s'acollirà l'exposició d'originals "De Superman a Spiderman, un viatge pel món dels còmics nord-americans".

La majoria dels dibuixants exposats han col·laborat tant amb Marvel com amb DC, les dues editorials més importants dels Estats Units pel que fa a aquest gènere. Dins l'exposició també trobem originals d'autors espanyols que treballen al mercat nord-americà. El més important és en Carlos Pacheco, que ha estat dibuixant de sèries tan conegudes com Los 4 Fantásticos i Los Vengadores. Actualment treballa per DC còmics a la sèrie Superman.

Els originals, que pertanyen a sèries de personatges tan coneguts com Hellboy, X-Men, Tom Strong, Daredevil, Conan, Spider-man, Batman o Question, han estat cedits per Jordi Rodríguez, de la botiga Metropolis Còmics de Vilanova, Antonio Arévalo i Enric Feliu.

L'exposició s'inaugurarà el divendres 14 de març a les 19h amb la xerrada "L'evolució del comic-book nord-americà" a càrrec d'Antoni Guiral, crític i divulgador del món del còmic. Aquest especialista en el novè art ens parlarà dels orígens dels comic-books, ens explicarà que no tots tracten el gènere dels super-herois, de com certs personatges han estat marcats per certs autors, de quins són els seus estils, etc.

Font: Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada