29 d’octubre 2023

Novetats de novembre d'Andana: La taula periòdica, Maria Montessori. Escola de vida, i El parèntesi

Aquest novembre, Andana Gràfica, segell editorial d'Andana Editorial, ens porta tres novetats en català:  La taula periòdica de Raquel Gu i Adela Muñoz Páez, Maria Montessori. Escola de vida de Caroline Lepeu i Jerôme Mondoloni, i per acabar El parèntesi de Élodie Durand


A la venda el 30 de novembre!


 
La taula periòdica, de Raguel GU i coordinat per Adela Muñoz Páez
Andana Gràfica
Rústica - 120 pàgines - 19 x 26 cm -  Color
ISBN:
15,90 €


És el moment d’aprendre d’una forma entretinguda els elements que fan possible la química de la vida.

Un còmic que té com a protagonistes els elements químics i com a escenari la taula periòdica. Aquest llibre és un homenatge als elements que formen tot el que existeix a la natura i als vint-i-vuit que ha creat l’ésser humà. Perquè tot, absolutament tot (estrelles, núvols, aliments, el teu propi cos...), està compost per aquests elements. Han passat més de cent cinquanta anys des de la creació de la taula periòdica, i calia celebrar la importància d’aquesta ferramenta fonamental que ens presenta els elements de manera organitzada i ens permet comprendre’ls i, amb una mica de sort, memoritzar-los!

L’humor gràfic i la gran quantitat d’autors que hi han participat el converteixen en un llibre sense precedents, tan divertit com interessant.

A més de posar-los cara a tots els elements, hi descobriràs, entre moltes altres curiositats, per què el calci i el fluor són importants per a la nostra dieta, quin és el paper de l’iridi en la desaparició dels dinosaures, o que el descobridor del platí va ser el sevillà Antonio de Ulloa, que va arribar a ser membre de la Royal Chemical Society britànica després de ser segrestat per pirates anglesos al segle XVIII.


Maria Montessori. Escola de vida, de Caroline Lepeu i Jerôme Mondoloni
Traducció de Llúcia Casanova
Andana Gràfica
Rústica - 176 pàgines - 19,2 x 25,2 cm - Color
ISBN: 978-84-19605-06-1
19,90 €


Una novel·la gràfica per descobrir la vida increïble de Maria Montessori, pacifista, doctora i feminista avançada a la seva època.

Tot i que la pedagogia Montessori és ben coneguda, poques persones saben de la vida de Maria, dona d'avantguarda, lliure i independent que va viure dues guerres mundials i una guerra civil.

Tot i aquest dur context, per a ella, la millor manera de participar en la pau social era tindre cura del començament de la vida: la infància.

Aquesta novel·la gràfica escrita per Caroline Lepeu, amb dibuixos de Jérome Mondoloni i traducció de Llúcia Casanova, és una biografia il·lustrada definitiva d'una dona que va passar la vida lluitant per donar veu a aquells que no tenien dret a parlar: les dones i els nens i nenes.


El parèntesi, d'Élodie Durand
Traducció de Llúcia Casanova

Andana Gràfica
Cartoné - 224 pàgines - 16,5 x 23 cm
ISBN: 978-84-19605-08-5
18 €


Una novel·la gràfica sobre la dolçor de la vida i el que significa tornar-hi després d'una llarga absència.

El parèntesi narra l'experiència de l'autora amb una epilèpsia fruit d'un tumor: perdre's i trobar-se novament a si mateixa.

Judith amb prou feines ha superat l'adolescència quan un tumor comença a pressionar el cervell, donant pas a un nou món de convulsions, llacunes de memòria i pèrdua d'identitat. De cop i volta, la prosa de la seva vida veu interrompuda per l'obertura d'un parèntesi que potser mai no tancarà.

Basat en les experiències reals de la dibuixant i guionista de còmic Élodie Durand, El parèntesi és un testimoni apassionant de lluita, fragilitat, acceptació i transformació que va rebre el Premi Revelació del Festival Internacional del Còmic d'Angulema i finalista del Premi Eisner.

* Premi Revelació Angoulême
* Finalista Will Eisner


Fonts
: SD Taula, Montessori i Parèntesi

Informació aportada per Jaume TugoresCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada