15 de juny 2023

Neixen els Premis AniMaCat, d'anime i manga en català

 Comencen les votacions per als primers Premis AniMaCat, d'anime i manga en català


Aquest 15 de juny s'ha fet pública la creació dels Premis AniMaCat, una iniciativa que vol visibilitzar i reivindicar la tasca feta per distribuïdores, plataformes i editorials per reviure la traducció al català tant de l'anime com del manga.

Els aficionats podran votar en dues fases successives sobre quines són les seves obres preferides tant en manga com en anime. La primera durarà 15 dies, fins al 30 de juny a les 23:59h, mentre que el dia 1 de juliol es faran públics els resultats. En aquest primer formulari es podrà respondre a 10 preguntes inicials: millor estrena d'anime en català al cinema; millor edició en físic d'anime en català (pel·lícules);  millor edició en físic d'anime en català (sèries), millor estrena d'anime en català a TV i plataformes (pel·lícules);  millor estrena d'anime en català a TV i plataformes (sèries); millor manga Shonen; millor manga Seinen; millor manga Shojo; Millor manga Kodomo; i millor conte infantil japonès traduït al català.

Un cop respostes aquestes primeres 10 preguntes, els participants poden també expressar-se sobre obres que els agradaria que arribessin en català i propostes de millora que volguessin plantejar sobre el que s'està oferint. - Enllaç de les votacions: https://forms.gle/2WYjABbXwbAGL8XW6

Totes les obres que s'inclouen en aquests premis han estat publicades o bé estrenades entre els mesos de juny de 2022 i juny de 2023. La segona fase de votacions, de fet, començarà el dia 1 de juliol i s'acabarà precisament el dia 15 del mateix mes, quan se celebra l'aniversari del primer llançament en català de Norma Editorial (Tokyo Revengers).

La segona fase consistirà a triar entre els tres títols que hagin resultat seleccionats per obtenir més votacions, tant a la categoria de manga com a la d'anime.

La voluntat dels premis és difondre tot el que tenim ara per ara disponible en català i és per això que des de l'organització dels Premis AniMaCat s'encoratja a tothom a debatre públicament, fer ressenyes i en definitiva opinar sobre la tria de cadascú.


https://www.instagram.com/premisanimacat/
https://twitter.com/PremisAniMaCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada