15 de juny 2023

Plataforma per la Llengua organitza la primera edició de la Diada del Còmic en Català

La jornada se celebrarà el dissabte 1 de juliol a Mataró, de 10 a 23 h. Comptarà amb múltiples xerrades, tallers de dibuix i una fira d'expositors

La diada ha estat apadrinada pel reconegut il·lustrador "Jan", creador del famós personatge Superlópez

El dissabte 1 de juliol, el pati del Cafè Nou de Mataró acollirà la primera entrega de la Diada del Còmic en Català, una iniciativa pensada per donar visibilitat a les noves propostes en català en el món del còmic i la novel·la gràfica.

La iniciativa, que ha estat organitzada per Plataforma per la Llengua i, en especial, el grup de voluntaris de Mataró, ha rebut el suport de diverses persones vinculades al món del còmic a casa nostra, en especial de l'il·lustrador Juan López Fernández "Jan". És el creador de personatges mítics com Pulgarcito i Superllopis i, a més, ha dissenyat el cartell d'aquesta primera edició de la Gran Diada del Còmic en Català. 

Les activitats es desenvoluparan des de les 10 fins a les 23 h. La programació principal de la jornada es durà a terme a l'escenari. Allà es donarà el tret de sortida amb la benvinguda a càrrec de l'organització, a les 10.30 h, i la primera taula rodona sobre la situació de l'edició en català, moderada pel periodista Víctor Calderon de Mataró Ràdio. La jornada clourà a les 21.45 h amb la projecció en català de la pel·lícula One Piece Film: Red, la darrera de les pel·lícules de l'aclamada sèrie de manga i anime que narra les aventures d'un vaixell pirata.

Al pati també hi haurà una fira d'expositors amb llibreries que tindran parades plenes de còmics. Hi tindran parada algunes de les editorials que publiquen títols de còmic i novel·la gràfica en llengua catalana, que vindran a presentar els darrers títols publicats

A més, hi haurà unes carpes centrals on es faran diversos tallers:

  • Dibuix de còmic per a nens, organitzat per Abacus.
  • Disseny de superherois​​, organitzat per les biblioteques de Mataró.
  • Trivial per a famílies, organitzat per Ara Llibres.
  • Aula de dibuix, organitzat per DAC de Mataró.

A banda de totes aquestes activitats que es faran al pati del Cafè Nou, també s'organitzaran una sèrie d'exposicions situades al perímetre de l'antiga presó.

Es pot consultar tota la programació de la Diada del Còmic de Mataró al web de Plataforma per la Llengua.

 

ComiCat hi participarà amb la taula rodona de dissabte el matí (10:45): La situació del còmic en català amb autors i editors, que comptarà amb la participació de l'autor Jaume Copons (L'Agus i els Monstres), en Jordi Coll d'Amaniaco, el nostre company de ComiCat Jordi Riera, en Jaume Barrull de Pagès Editors, els editors de Kaji Manga i altres. Moderada per Víctor Calderón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada